Pozo de la Salud

Geneeskrachtig water in El Hierro

Wanneer men op El Hierro de weg volgt die de Vallei van El Golfo doorkruist, komt men bij één van de meest bezochte toeristische trekpleisters van het eiland: De Pozo de la Salud. Het gaat hier om een bron met mineraalrijk geneeskrachtig water waar sinds de XIXde eeuw geneeskrachtige eigenschappen aan worden toegekend. Het tekort aan water op het eiland heeft ervoor gezorgd dat deze bron werd gegraven; ondanks het hoge zoutgehalte van het water, ontdekte men snel hoe goed het smaakte. Haar roem was zo groot dat het werd zelfs werd uitgevoerd naar Cuba en Puerto Rico.

Kuuroord Pozo de la Salud

In 1949 werd het water uit de Pozo de la Salud verklaard tot Monument tot Algemeen Nut om de eigenschappen, en het werd voorgeschreven voor reumatische, dermatologische en digestieve problemen. Heden kan men de structuur van de oude bron, een symbool van deze unieke plek, bezoeken. Het Kuuroord Pozo de la Salud bevindt zich ernaast, een etablissement gespecialiseerd in de verzorging, de ontspanning en de voeding van het lichaam en bevordert het gezondheidstoerisme naar de Canarische Eilanden.

Catering
Parking
Wifi
Is accessible
Localidad
Sabinosa

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Maak geen flitsopnamen. Zij kunnen schade toebrengen aan werken van artistieke en culturele waarde.
- Gebruik afvalbakken en werp, voor zover mogelijk, eerder gescheiden afval in de daarvoor bestemde container. Eet geen voedsel in de tentoonstellingsruimten.
- Wees voorzichtig met uw rugzak of tas, zodat u tijdens uw bezoek niet tegen objecten stoot.
- Wees zo stil mogelijk of spreek zachtjes zodat andere bezoekers niet gestoord worden.
7
11
262
10045