Mountainbike route aan de noordkant van Tenerife

Rijden op brede tracks naar Valle de La Orotava

Deze route als lange weg van La Esperanza naar Santiago del Teide kruist de noordelijke hellingen van Tenerife. Reeds vanaf het uitgangspunt, rijd je met de fiets door ruime en comfortabele goede stevige tracks tussen Canarische dennenbossen die verachtend lijken voor de inspanning die nodig is om omhoog te klimmen op de bergkam die de as van het eiland vormt. Hier vindt u het hoogste punt van de weg, 1728 meter, een mooie begin naar de snelle afdaling naar de vallei van La Orotava en het La Caldera recreatiegebied waar u kunt rusten.

Overweeg de Chinyero vulkaan en eindig in Santiago del Teide

Dit is een route gemaakt om van te genieten, om kilometers te doen terwijl de Teide lijkt te draaien in koor om haar indrukwekkende noordelijk gezicht te laten zien. Met de frisse lucht op je gezicht bereik je het dorp San José de los Llanos in El Tanque, ideaal voor eten, weer kracht op te doen en het laatste stuk te beginnen, als een cadeau: zie de rijen van lava van de Chinyero vulkaan, de laatste vulkaanuitbarsting in Tenerife. Toch eindigt de weg midden in het mooie amandelbomen die leiden naar Santiago del Teide.

Distance
50 km
Hoogte
756 m
Slope
1130 m
Restaurant
Localidad
La Esperanza

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
1
257
13
262
10045