Kitesurf op het strand van Vargas

Een plek met camping vlakbij de luchthaven van Gran Canaria

In het oosten van Gran Canaria bevindt zich een kitesurfplek op het strand van Vargas, geschikt voor alle niveau's en met zeer regelmatige wind en golven. Gelegen dicht bij Ingenio en de luchthaven, is het strand van Vargas een beschermd gebied waar een camping staat, die bijna het hele jaar wordt bezocht door de liefhebbers van watersport. De golf is zowel links als rechts, en breekt in meerdere pieken, en soms met tubes.

Kitesurf beoefenen op een plek met een constante wind

Tussen april en september is de wind op deze plek op het strand van Vargas zeer constant, hetgeen het maakt tot een ideaal punt om te kitesurfen. De zeebodem is van zand en steen, en het is aanbevolen ervan te genieten bij laagtij om te vermijden dat de golf vlakbij de kust breekt. De beste wind op deze plek komt uit het N-NO-ZW. Alhoeweil geschikt voor beginners, is het bij sterke stromingen geboden enige ervaring te hebben bij de toegang tot het water.

Localidad
Playa de Vargas

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
2
259
13
262
10045