Kitesurf in Salinas de Pozo

Een plek voor kitesurf met lange golven

Salinas de Pozo is een plek voor kitesurf gelegen in Santa Lucia, aan de zuidoostkust van Gran Canaria. Het gaat om een ideale plek voor de fans van golven, want in Salinas de Pozo bevinden zich langgerekte golven met meerdere pieken en met muren. Dit gebied is zeer winderig en geniet van een geweldige surfers atmosfeer, vooral tussen april en september, te danken aan het feit dat tijdens de zomermaanden de wind sterker en constant is.

Ideale wind voor de meest ervaren kitesurfers

Het moet worden gezegd dat deze plek alleen wordt aanbevolen voor sporters van middel tot hoog niveau, en dat de beste wind voor het beoefenen van kitesurf in Salinas de Pozo uit het N-NO richting kust waaien. Voorzichtigheid is geboden bij de toegang tot het water vanwege de kracht waarmee de golf breekt op de kust van grint. Tevens is het aanbevolen kitesurf in Salinas de Pozo te beoefenen bij laagtij. De zeebodem is van vulkanisch rotsgesteente.

Localidad
Pozo Izquierdo

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
2
259
13
262
10045