Kitesurf op het strand van Sotavento

Kitesurf voor alle niveau's aan de Costa Calma

In het zuidoosten van Fuerteventura en vlakbij Costa Calma ligt een plek voor kitesurf op het strand van Sotavento. Dit strand beschikt over veel ruimte voor de beoefening van kitesurfen en is geschikt voor alle niveau's. De windomstandigheden en de faciliteiten gewijd aan kitesurfers die op het strand worden aangeboden, vooral voor de verhuur en verkoop van materialen, maken het Sotavento strand één van de meest bezochte plekken van Fuerteventura.

Een spot inbegrepen in het wereldkampioenschap van de PWA

Deze plek is zeer populair dankzij het wereldkampioenschap voor Windsurfing & Kiteboarding van de PWA (Asociación voor Professionele Windsurfers) die daar elk jaar worden gehouden. De meer constante en krachtige wind op het strand van Sotavento is gedurende de lente en de zomer, die bij een richting uit het NO, 50 knopen kan bereiken. De golf, die zeer dicht bij de kust breekt op een bodem van zand, verhindert niet dat de toegang tot het water eenvoudig is voor elk niveau.

Parking
Restaurant
Localidad
Sotavento

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
4
259
13
262
10045