Fietsroute van het noorden naar het zuiden van Tenerife

Fietsen aan de Teide

Deze route gaat van de noord- naar de zuidkust van Tenerife en begint in Puerto de la Cruz met een beklimming via de La Orotava-vallei en haar mooie Canarische dennenbos. De rit brengt je tot op 2000 meter hoogte bij de aanloop naar Las Cañadas (2.360 meter): een beklimming van 42 kilometer met een fantastische prijs: langs de voet van de Teide, de hoogste top van Spanje, fietsen, om daarna lichtjes af te dalen naar de Ucancavallei. Deze route wordt door teams zoals Sky gereden als voorbereiding op het wielerseizoen.

Afdaling via Chío tot op het strand van Las Vistas

De weg naar Chío luidt de afdaling in. Bij goed weer kunnen we hier de eilanden La Gomera en La Palma zien. Vervolgens verlaten we de hoofdweg en rijden we langs de charmante dorpjes Aripe en Chirche: stenen huizen op de rand van een diepe afgrond. Terug op bredere wegen beginnen we een lange afdaling tot aan het Las Vistas-strand in het toeristische dorp Los Cristianos, het eindpunt van deze fantastische route.

Distance
92 km
Hoogte
1100 m
Slope
2600 m
Is circular
Restaurant
Localidad
Puerto de la Cruz

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
1
257
13
262
10045