Fietsroute door het noordoosten van Tenerife

Via verscheidene bergpassen beklimmen we het Teno-massief

Het begin en eindpunt van deze route is de sporthaven aan de kliffen van Los Gigantes in het uiterste noordwesten van Tenerife. Deze tocht brengt je naar het dorp Santiago del Teide en daarna langs de duizelingwekkende weg naar het prachtige dorpje Maca. Vanaf daar begin je het typische Teno-landschap te zien: een spectaculair landschap met prachtige valleien en steile kliffen waar je de wanden van diepe kloven van meer dan 1000 meter hoogteverschil moet omzeilen.

Fietsen door de Isla Baja

Dit wonderlijke landschap gaat tijdens de afdaling door de vallei van El Palmar naar Buenavista over in een ander dat al even mooi is. Dit gebied staat bekend als Isla baja (het lage eiland) en je rijdt gedurende 10 kilometer zachtjes tussen banaanplantages. En dan is het tijd voor de beklimming naar de dorpen Garachico, een van de mooiste kustdorpjes van Spanje, en Icod de los Vinos met zijn duizendjarige drakenbloedboom, en naar de bergpas van Erjos op 1100 meter hoogte. Als laatste inspanning rijden we tot Santiago del Teide en Arguayo in een lus als variant op de eindafdaling.

Distance
107 km
Hoogte
2361 m
Slope
2460 m
Restaurant
Localidad
Los Gigantes

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
1
257
13
262
10045