Fietsroute op Lanzarote

Fietstocht langs de voet van de vulkaan La Corona

Als je een tocht vol contrast zoekt, is dit de perfecte kandidaat: we beginnen in het charmante kustdorp Arrieta, in het noordoosten van Lanzarote, en eindigen op het prachtige ongetemde strand La Caleta Famara. Een tocht om gedurende 103 kilometer te genieten, de voet van de enigmatische vulkaan La Corona aan te doen en de zeemansenclave Órzola te bezoeken. Vanaf dit punt verlaat je de kust om in het binnenland mooie landschappen op te zoeken zoals dat van Malpaís de La Corona in Haría, met de steilste wanden van de tocht.

De route eindigt op het strand Caleta de Famara

Voorbij Haría verschijnt er een magische plek vol contrast gekenmerkt door het zwarte vulkanische zand waarop de druiven voor de bekende Lanzarote-wijnen groeien. Dit is La Geria, en als we verder fietsen krijgen we in het noordoosten de dorpen Uga en Yaiza te zien, in de richting van het nationaal park Parque Nacional de Timanfaya. Hier rijd je tussen indrukwekkende lavavelden en kraters tot aan de installaties van La Santa waar het laatste deel van de tocht naar het wilde en unieke strand van Caleta de Famara begint.

Distance
103 km
Hoogte
588 m
Slope
1270 m
Restaurant
Localidad
Arrieta

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
3
257
13
262
10045