Fietsroute door La Palma

Beklimming van de Roque de los Muchachos met de fiets

De smalle en rustige weg naar Barlovento, in het noorden van La Palma, is het beginpunt van een 127 kilometer lange tocht die La Palma van noord tot zuid doorkruist. Onderweg kun je de prachtige laurierbossen en de landelijke gebieden van Garafía bewonderen en van de zware 15 kilometer lange beklimming naar het Observatorio del Roque de los Muchachos genieten, het hoogste punt van het eiland dat een fantastisch zicht op de duizelingwekkende wanden van de Taburiente-krater biedt. Dat is ongetwijfeld de moeite waard.

Afdaling naar de zoutmijnen van Fuencaliente

Op de terugweg, op het kruispunt met de L-P1, gaan we verder over het oneffen terrein dat het noordoosten kenmerkt, tot aan het uitzichtpunt El Time in Garafía, een duizelingwekkende afdaling langs de monding van de Las Angustias-kloof en de bananenplantages van Los Llanos de Aridane en verschillende dorpen waar je iets kan eten. Een zachte afdaling tot Los Canarios, het hoogste punt van het zuidelijke deel van La Palma, zet de definitieve afdaling in door een landschap gekenmerkt door de indrukwekkende volkaan Teneguía, de vuurtoren en de zoutmijnen van Fuencaliente.

Distance
127 km
Hoogte
2400 m
Slope
3850 m
Restaurant
Localidad
Barlovento

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
5
257
13
262
10045