Fietsroute op La Gomera

Wielrennen op de toppen van La Gomera

Het beste vertrekpunt om La Gomera met de fiets te verkennen is de haven van de hoofdstad San Sebastián de La Gomera op het meest oostelijke punt. De route rond de toppen van het eiland begint hier met een mooie beklimming gekenmerkt door een droog landschap, wat verandert na de tunnel die je naar de Hermigua-vallei brengt. Geniet van de groene en loofrijke laurierbossen tot je terug naar de kust afdaalt, naar de bekende davit en het dorp Agulo.

Beklimming van de Garajonay-toppen.

Na een pauze in Agulo is de volgende uitdaging de beklimming van de toppen van het Nationaal Park Garajonay, het hoogste punt van het eiland, op 1340 meter hoogte. Na de afslag in de richting van Juego de Bolas, het bezoekerscentrum van het park, begint een intense 42 km lange beklimming langs talrijke bochten. De terugweg naar San Sebastián is een lange afdaling met overweldigende bochten en uitzichten zoals de emblematische Agando. Deze grote vulkanische rots is het symbool van het eiland.

Distance
69 km
Hoogte
1360 m
Slope
2380 m
Is circular
Restaurant
Localidad
San Sebastián de la Gomera

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
6
257
13
262
10045