Fietsroute van het noorden naar het midden van Gran Canaria

Toertocht van Bañaderos naar Roque Nublo

Deze fietstocht die je naar het hartje van Gran Canaria brengt, vertrekt aan de noordkust van het eiland, in Bañaderos, waar je de auto parkeert om dan omhoog te rijden door de banaanplantages, moestuinen en dorpjes tot in de vallei Los Tiles. De eindeloze bochten bieden ons een uitzicht op het dorp Fontanales en de eeuwenoude dennen van Gáldar en brengen ons naar het uitzichtpunt La Cruz de Tejeda: de ideale plek om uit te rusten voor we de centrale lus beginnen die ons naar de emblematische Roque Nublo zal leiden.

Afdalen naar Tejeda, in het centrum van Gran Canaria

Een snelle afdaling brengt ons naar het dorp Tejeda in het middel van Gran Canaria: een wereld van indrukwekkende rotswanden beheerst door de rots Bentayga en de rotswanden van El Aserrador: de kliffen en amandelbomen wisselen elkaar af en gaan van Ayacata naar de voet van Roque Nublo: het natuursymbool van het eiland. De terugkeer naar Cruz de la Tejeda via de vlakte van La Pez heeft een aangenamer profiel. En om deze schitterende landschapspuzzel af te werken, nemen we de weg langs Valleseco en Arucas om terug in Bañaderos aan te komen.

Distance
106 km
Hoogte
1720 m
Slope
2760 m
Is circular
Restaurant
Localidad
Bañaderos

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
2
257
13
262
10045