Fietsroute door het zuidwesten van Gran Canaria

Toertocht met begin- en eindpunt in Mogán

Deze wielerklassieker is een toer door het zuidwesten van Granaria en begint en eindigt aan de gouden kust van dit ronde eiland. Het beginpunt is de charmante haven van Mogán. De eerste 30 kilometer rijd je over vlakke gebieden en volg je min of meer de kronkelende kustlijn langs sporthavens en prachtige stranden tot je in Maspalomas aankomt. Hier verander je van richting, naar het binnenland, in de richting van Fataga. Dit betekent een lange en zware beklimming die langs het uitzichtpunt van Degollada de las Yeguas komt.

De beklimming naar Ayacata, het hoogste punt van de route

De beklimming vanuit het zuidoosten van Gran Canaria bestaat uit drie mijlpalen: de dorpjes Fataga, San Bartolomé en Ayacata, het hoogste punt van de route. Het beste wat je in dit ongelooflijke landschap van dorpjes en diepe kloven kan doen, is even op adem komen en de plaatselijke kaas proeven voor je de afdaling naar het stuwmeer Las Niñas aanvangt. Een weg die tussen de dennen kronkelt, brengt ons naar een andere spectaculaire kloof, die van Mogán, waar je geraakt via een weg die tussen de kliffen lijkt te hangen. Het enige wat je nu nog te doen staat, is afdalen naar Mogán en uitrusten.

Distance
99 km
Hoogte
1304 m
Slope
2240 m
Is circular
Restaurant
Localidad
Puerto de Mogán

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
2
257
13
262
10045