LAATSTE NIEUWS |

 Coronavirus (Covid-19)

Fietsroute op Fuerteventura

Fietsen van de haven Puerto de Rosario naar het zuiden van het eiland
Een doortocht waarop we van het oosten naar het zuiden van het eiland rijden, met de wind mee. Enkel voor ervaren wielrenners. Vanaf Puerto del Rosaria, de hoofdstad van het eiland, zetten we koers naar het noorden waarbij we de kust volgen tot we de spectaculaire Corralejo-duinen doorkruisen. De eerste 30 kilometers zitten erop. Op dit punt veranderen we van richting en beginnen we een zachte beklimming naar het binnenland: een ontdekkingsreis langs de dorpen Villaverde en La Oliva met de Tindayaberg in het westen, doorheen een vlak maar met bergen bezaaid landschap.
150 kilmeter naar morro Jable
We ruilen de vlakte in voor valleien met een veeleisender en ruiger terrein tot aan Vega del Río Palma met zijn weelderige palmbossen. We rijden verder naar Pájara. Na deze eerste 90 kilometer is het een goed idee om iets te eten voor we de Cardónberg beklimmen. De weg naar het surfdorp La Pared biedt ons een indrukwekkend landschap. We beginnen aan het laatste deel van onze tocht. Morro Jable, op het schiereiland van Jandía –met zijn prachtige stranden– is de eindbestemming van deze bijna 150 kilometer lange route.
Distance
146 km
Hoogte
572 m
Slope
1790 m
Restaurant
Localidad
Puerto del Rosario

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
4
257
13
262
10045