MOVE 2023. III Festival Internacional de las artes del movimiento en Canarias. Tenerife

Tenerife

Evenement uit het verleden

6 to 8 June

Islas

Tenerife

Descripción del evento

"Bewegingskunst blijft een van de gekozen manieren om met elkaar om te gaan. Mensen hebben altijd ritmische of aritmische bewegingen gebruikt om zich te verbinden met de heersende manifestaties van elk tijdperk, van dansen gekoppeld aan overtuigingen over bescherming en opoffering aan Moeder Aarde, tot onze huidige tijd waarin het zich op de een of andere manier in mensen manifesteert, creërend identiteiten gekoppeld aan de stijlen van de bewegingskunsten.

De bewegingskunsten breiden hun disciplines steeds eigentijdser uit. De meest klassieke versie van de meest veeleisende en klassieke stijlen wordt niet buiten beschouwing gelaten, waarbij de discipline van de verschillende stromingen bepalend is voor de kunstenaar.

In de afgelopen decennia hebben de meest hedendaagse concepten het overgenomen van de meest klassieke disciplines, met een paradigmaverschuiving in de manier waarop naar de bewegingskunsten wordt gekeken.

Dit is hoe MOVE CANARIAS werd opgericht, dat zijn derde editie viert in 2023, met optredens op Lanzarote, Tenerife, Gran Canaria en La Palma en dat zich wil verdiepen in de voorstellen van de bewegingskunsten met in deze editie speciale aandacht voor training en een toonaangevende internationale open ruimte die interessant is voor bezoekers en de lokale bevolking van de Canarische Eilanden, gelegen in verschillende steden op de eilanden, waardoor de voorstellen een meervoudige dimensie krijgen.
"

Categorie

Categoría del evento

Festival

Leeftijd

Prijs

Dit evenement is gratis

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Contenido
Logos React