El lago de los Cisnes

Tenerife

Evenement uit het verleden

17 November 2023

Islas

Tenerife

Descripción del evento

"De International Ballet Company presenteert Zwanenmeer, een van de bekendste klassieke balletten ter wereld, in het La Laguna University Auditorium. De eerste uitvoering dateert van 4 maart 1877 in het Bolsjojtheater in Moskou.

Bijna twintig jaar later, op 15 januari 1895, werd het opnieuw opgevoerd in het Mariinskitheater in Sint-Petersburg. Het was zo succesvol dat choreografen dit klassieke ballet vandaag de dag nog steeds uitvoeren onder de naam Zwanenmeer – Ballet uit Sint-Petersburg.
De muziek voor Het Zwanenmeer is gecomponeerd door Pjotr ​​Iljitsj Tsjaikovski, muzikaal auteur van andere balletten zoals De Notenkraker, Doornroosje, Romeo en Julia en Overture 1812.
De hoofdplot van het ballet draait om Siegfried, een prins die verliefd is op prinses Odette, over wie de kwaadaardige tovenaar Von Rothbart een spreuk uitsprak om haar overdag in een zwaan en 's nachts in een mens te veranderen. De vloek kan alleen worden verbroken als de prinses de ware liefde vindt. Siegfried, die bij het volgende bal een vrouw moet kiezen, wordt echter ook het slachtoffer van het bedrog van de tovenaar. Zozeer zelfs dat hij erin slaagt hem in verwarring te brengen, zodat hij een belofte doet aan zijn dochter Odile, de Zwarte Zwaan.""
De dertiende editie van het Lagunero universitaire evenement gewijd aan ballet omvat een breed scala aan conferenties, workshops en seminars gericht op het grote publiek en zal plaatsvinden in San Cristóbal de La Laguna en online van 30 november tot 8 december 2023.
"

Categorie

Categoría del evento

Dans

Leeftijd

Prijs

Controleer de pagina met evenementen/tickets

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Contenido
Logos React