Fito Paez

Gran Canaria

Evenement uit het verleden

21 July 2023

Islas

Gran Canaria

Descripción del evento

"Een muzikant die geen introductie behoeft. Fito Páez is een van de belangrijkste exponenten van de Argentijnse en Latijns-Amerikaanse rock en Spaanstalige muziek.
Voor rockliefhebbers behoeft hij geen introductie. De Argentijnse zanger Fito Páez keert terug naar huis, naar het Alfredo Kraus Auditorium.
Hij wordt beschreven als ""de troubadour van de Argentijnse rock."" Hij is een Argentijnse muzikant, componist, pianist, filmregisseur en zanger. Hij was ook lid van de zogenaamde Rosarina trova. Rodolfo Páez, beter bekend als Fito Páez, wordt beschouwd als een van de belangrijkste exponenten van de rock in zijn land, in heel Latijns-Amerika en in de Spaanstalige muziek.
Fito nam zijn eerste soloalbum op: 'Del 63' in 1984. Dit materiaal had impact met muziek die ontleend was aan rock, jazz, tango en folklore. Met teksten die hun ogen sloten voor het landschap van de werkelijkheid. Datzelfde jaar nam hij ook zijn tweede soloalbum op, getiteld 'Giros', waarmee hij zijn inspiratie als artiest en componist consolideerde, vooral in nummers als 11 en 6, Cable a Tierra en Yo vengo a ofrecer mi corazón. In 1986 nam Páez Corazón Clandestino op. Een enkele maxi met drie thema's, waaronder La rumba del piano, samen met de grote Braziliaanse componist Caetano Veloso.
Erkend als een van de nieuwe solomuzikanten met de grootste toekomst, sloot hij zich aan bij een ander monster van de Argentijnse muziek: Luis Alberto Spinetta. Samen werkten ze aan een project dat het levenslicht zag in de vorm van een dubbelalbum genaamd 'La, La, La'.
"

Categorie

Categoría del evento

Muziek

Leeftijd

Prijs

Controleer de pagina met evenementen/tickets

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Contenido
Logos React