Feesten van La Aldea

Gran Canaria

Evenement uit het verleden

9 to 11 September

Islas

Gran Canaria

Descripción del evento

"Feesten van La Aldea (Las Palmas) ter ere van zijn patroon, een viering van cultureel belang met als centrale dagen 9, 10 en 11 september. De hoofdacts zijn ""La Rama"" (9 september), ""La Romería"" (10 september) en ""La Fiesta del Charco"" (11 september).

• Op zaterdag 9 september 2023 vindt om 10.00 uur de traditionele Veemarkt plaats. Om 17.00 uur begint bij het magazijn in Los Picos La Rama. In de traditionele Bajada de La Rama dragen de buren en bezoekers de ene tak en lopen ze door de hoofdstraten van het stedelijk gebied op het ritme van de Charanga La Aldea. De menigte bereikt Barranquillo Hondo, waar ""la Rama"" al is gedeponeerd. 'S Avonds wordt er een festival gehouden en wordt vuurwerk afgestoken om het feest van Sinterklaas aan te kondigen.

• Op zondag 10 september 2023, de dag van Nicolás de Tolentino, vindt een prachtige bedevaart plaats met karren en parranda's.

• Op maandag 11 september 2023 arriveert de langverwachte Fiesta del Charco, die de gewoonte van de Canarische bevolking nieuw leven inblaast."

Categorie

Categoría del evento

Volksfeesten

Leeftijd

Prijs

Dit evenement is gratis

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Contenido
Logos React