Wat u niet mag missen op Fuerteventura

Meest bezienswaardige plaatsen op Fuerteventura om van de Canarische Eilanden te genieten

Fuerteventura is het langste eiland van de Canarische archipel. Een spectaculaire kust met oneindige witte zandstranden en azuurblauw water. Deze bevoorrechte omstandigheden maken een bezoek aan de stranden, baaien en enclaves langs de kust bijna verplicht. Het binnenland van het eiland biedt echter nog veel meer verrassingen die het ontdekken meer dan waard zijn.

Contenido

De uitgestrekte stranden in het noordoosten van Fuerteventura worden gekenmerkt door een heel bijzonder decor: het immense duingebied van Corralejo, een uitgestrekt gebied van zandheuvels die onophoudelijk door de wind worden gevormd en steeds nieuwe vormen aannemen. Blootsvoets op deze zandvlakte lopen en de aanraking van de kleine korreltjes op uw huid voelen, is een zeer ontspannende en stressvrije ervaring.

Contenido

Paradijselijke stranden te midden van een vulkaanlandschap en absolute rust op slechts twee kilometer van Fuerteventura. Een klein onbewoond eilandje dat zijn naam dankt aan de vroegere aanwezigheid van een belangrijke kolonie zeeleeuwen en waar archeologische resten van een seizoensgebonden nederzetting van de oude Romeinen zijn gevonden. Een dag doorbrengen in dit natuurpark, waar verschillende endemische soorten en verschillende vogelsoorten leven, is een ervaring die moeilijk te vergeten is.

Contenido

Een oneindige strook, parelwit dankzij het zand en turkoois door het water dat hem omspoelt, onttrekt zich aan ons zicht. Het einde van deze strook kan alleen door ons voorstellingsvermogen worden waargenomen. Dit zijn de uitgestrekte stranden van Sotavento, op het schiereiland Jandía, waar zich de bekendste badplaatsen van het eiland bevinden. Er is hier plaats voor iedereen: gezinnen op zoek naar een veilige omgeving voor hun kinderen, koppels op zoek naar een oase van intimiteit, groepen vrienden die plezier maken... En ook voor degenen die comfortabel op de eerste rij op het strand naar het spektakel van veelkleurige zeilen kijken die fladderen op het ritme van de wind. Het zijn windsurfers, die op deze stranden een unieke plek vinden om te doen wat zij het liefste doen: op de golven vliegen.

Contenido

Wanneer we voet zetten in dit uitzonderlijke geologische juweel aan de kust van Fuerteventura gaan we 70 miljoen jaar terug in de tijd, naar een tijdstip zelfs vóór de vorming van het eiland zelf, om de oudste rotsformaties van de Canarische Eilanden te ontdekken. Fascinerend, nietwaar? En er is nog meer. Naast de grotten ligt het kleine vissersdorpje met dezelfde naam, waar u de lekkerste verse vis kunt proeven naast een vulkanisch zandstrand. En als achtergrond, de mooiste zonsondergang.

Contenido

De straten van de oudste nog bestaande hoofdstad van de Canarische Eilanden zijn pure geschiedenis. Kinderkopjes, kerken en kapelletjes, een eeuwenoud klooster, het plein... samen vormen zij een rijk cultureel en artistiek erfgoed waardoor het stadje het predikaat "historische plaats" meer dan verdient. Ook vindt u er interessante musea zoals het museum voor sacrale kunst en het archeologisch museum. Een zeer verrijkend uitstapje naar dit vredige stadje, in 1404 gesticht door de Normandische veroveraar Jean de Bethencourt, dat ons in contact brengt met het prachtige koloniale verleden.

Contenido

Zodra we het zien, begrijpen we waarom de vroegere bewoners van het eiland, de majos, het als magisch beschouwden en het tot een heilige plek en offerplaats maakten. Zij lieten een waardevolle erfenis na die tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven: zij kerfden voetafdrukken in het gesteente die naar het westen zijn gericht. Monumentaal, wonderschoon, bijzonder... en als het licht van de dageraad of de schemering er zijn kleuren op schijnt, inspireert het enorm. Maar boven alles is het nog steeds magisch.

Contenido

Op het schiereiland Jandía, in het bovenwindse deel, vinden we één van de natuurlijke schatten van Fuerteventura. De weg naar dit ongerepte strand, waar de oceaan voortdurend op het beukt is onverhard, dus het 10 kilometer lange pad kan behoorlijk hobbelig zijn, maar het is zeker de moeite waard. Bij het bereiken van de laatste bocht voordat we naar beneden rijden, ontvouwt zich een ruig en adembenemend landschap aan onze voeten: 14 kilometer fijn zand en golven, begrensd door de bergen van Jandía, de hoogste van het eiland, aan de voet waarvan we een verrassing ontdekken: het mysterieuze  Casa Winter, een vreemd herenhuis waarover nog niet bevestigde verhalen de ronde doen dat het tijdens de Tweede Wereldoorlog een toevluchtsoord en een steunpunt van de nazi's zou zijn geweest. Legende of niet, de waarheid is dat Cofete zo'n plaats is waar het woord "vrijheid" zijn volle betekenis krijgt.

20:17
Título
Punta Playa de Cofete
Póster
video - cofete
video - cofete
Tipo
Englobado
Contenido

Dit is één van de populairste plaatsen op het eiland vanwege de prachtige stranden, zoals La Concha, en de uitstekende restaurants. Het kalme water, dankzij de beschutting van een vulkanisch rif, maakt het een favoriet bij gezinnen. En na een ontspannende dag zonnebaden en zwemmen in dit kristalheldere water, kunt u genieten van een prachtige zonsondergang en tegelijkertijd genieten van de heerlijke verse producten van de Majoraanse keuken zoals vis, aangevuld met de beroemde kazen van het eiland. Een genot dat moeilijk kan worden geëvenaard.