Wat te bezoeken met kinderen op de Canarische Eilanden

Onrustig? Rustig? Dierenliefhebber? Strandgek? Is één van deze definities herkenbaar? Dan zijn dit de plaatsen om te bezoeken op de Canarische Eilanden.

Contenido

De Canarische Eilanden zijn een waar paradijs om met kinderen te bezoeken, die zich uitstekend zullen vermaken met het gevoel van vrijheid dat deze Atlantische archipel elke dag biedt en met de vele attracties die speciaal voor hen zijn ontworpen. Hoe je kind ook in elkaar zit, aarzel niet: op de Canarische Eilanden vind je voor elk wat wils. Hier zijn een paar suggesties:

Contenido

Als je uren bezig bent om je kind uit het water te krijgen (of dat nu thuis in bad is, op het strand of in een meer), dan is het spectaculaire Siam Park op Tenerife ze op het lijf geschreven. Het werd tussen 2014 en 2019 door TripAdvisor-gebruikers verkozen tot het beste waterpark ter wereld, en met reden. Dit water- en palmbomenparadijs dat doet denken aan het Koninkrijk Siam, met een oppervlakte van 185.000 vierkante meter, heeft allerlei attracties waar ook volwassenen zich uitstekend zullen vermaken. Het heeft zelfs een wit zandstrand met 's werelds grootste door de mens gecreëerde golf.

Contenido

Een andere goede optie voor waterliefhebbers is een bezoek aan Aqualava Waterpark, een waterpark met vijf glijbanen, een kunstmatige rivier, een golfslagbad, een kindergedeelte en alles wat je nodig hebt om een aangename dag in het water door te brengen. Gelegen in Playa Blanca, in het zuiden van Lanzarote, is plezier gegarandeerd in dit altijd levendige waterpark dat ideaal is voor jong en oud.

Contenido

Gek op dieren? Dan is Loro Parque een must om te bezoeken. Het ligt op Tenerife en is een van de grootste dierentuinen van Europa. Het heeft een aantal unieke attracties, van het grootste pinguïnaquarium in Europa tot het Aquaviva verblijf (met een spectaculaire kwallenshow), orka's, een vrije vlucht volière met honderden vogels en natuurlijk talrijke soorten papegaaien die iedereen die op een bepaald moment in hun leven verliefd werden op de film Rio, in verrukking zullen brengen.

Contenido

Op Fuerteventura mag je het Oasis Park Fuerteventura niet missen, een heuse tentoonstelling van nijlpaarden, Afrikaanse olifanten, zeeleeuwen en papegaaien, met ook een interactieve show met slangen en krokodillen. Het is de ideale plek om een leuke dag in de open lucht door te brengen in het gezelschap van talrijke dieren die je tot nu toe alleen in je dromen tegenkwam.

Contenido

De reuzenhagedis van El Hierro is een emblematische inheemse soort, een symbool van El Hierro die je nergens anders ter wereld vindt. Hij wordt tegenwoordig met uitsterven bedreigd, zodat dit eigenaardige reptiel dat tot 60 cm groot kan worden allerlei vormen van bescherming krijgt. Het Centrum voor het herstel van de reuzenhagedis van El Hierro is bedoeld voor het fokken in gevangenschap, met enkele hagedissen die aan het publiek worden getoond, waardoor kinderen niet alleen over het belang van het behoud van de soort kunnen leren, maar zich ook een voorstelling kunnen maken van hoe het eiland was toen deze grote, mooie en elegante hagedissen nog vrij over het eiland rondzwierven.

Contenido

Als de allerkleinsten een ziel van een ontdekkingsreiziger hebben, dan is het eiland La Palma de ideale plaats om op zoek te gaan naar afgelegen sterrenbeelden en fascinerende sterren. Het is uitgeroepen tot Sterrenlichtreservaat, wat het tot  astrotoeristische plek bij uitstek maakt, en biedt een aantal begeleide activiteiten voor de kleintjes, die zich onderdeel van het heelal zullen voelen terwijl ze de sterren vanuit een bevoorrechte positie observeren.

Contenido

Als je ervan droomt om de wereld te ontdekken en grootse avonturen te beleven, stap dan op een van de boten die vertrekken vanaf de zuidkust van Tenerife en die je meenemen om walvissen en dolfijnen in het wild te zien zwemmen. Een paradijs voor avonturiers en een waar spektakel voor elke zee- en dierenliefhebber.

Contenido

Wanen je kinderen zich diep van binnen een cowboy? Dromen ze ervan om onder vijandige blikken de saloon binnen te stormen? In het Sioux City Park, in het zuiden van Gran Canaria, bezoek je een ware stad uit het Wilde Westen met allerlei shows, dieren en een manege waar kan worden paardgereden.

Contenido

De kleintjes thuis zijn niet bang om de elementen te trotseren en de uitdagingen aan te gaan die moeder natuur hen biedt. Het Nationaal Park Garajonay in La Gomera, dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, is een geweldige plek om met het gezin te verkennen en niet alleen te genieten van dit unieke natuurlandschap - een oase van laurierbossen, een plantenformatie die miljoenen jaren geleden uit grote delen van de planeet is verdwenen - maar ook van een klein eiland dat bol staat van authenticiteit en waar het lijkt alsof de tijd niet is verstreken.

Contenido

Als de kinderen van kleine visjes en andere zeefauna houden, dan mag Poema de Mar niet op het lijstje ontbreken. Dit spectaculaire aquarium met bijbehorende naam (Zeegedicht), gelegen in Las Palmas de Gran Canaria, toont ons een groot deel van de zeefauna die op de eilanden is te vinden. Het is de moeite waard om alle hoeken en gaten van het grootste gebogen aquarium van Europa te verkennen en niet alleen te genieten van de talrijke zeedieren die het herbergt, maar ook van de talrijke activiteiten over de ecosystemen van de zee.

Contenido

De Jameos del Agua, op Lanzarote, is een van die monumenten die natuur, kunst en architectuur combineren en die jong en oud zal fascineren. Het indrukwekkende bouwwerk, ontworpen door de architect César Manrique uit Lanzarote, is een natuurspektakel dat werd gebouwd bovenop van een vulkaantunnel, nadat deze was ingestort. Het resultaat is een centrum vol kunst, cultuur en toerisme dat kinderen zeker zullen waarderen, vooral als ze zich graag avonturen inbeelden terwijl ze in een heuse vulkaan wandelen.