Wat kunt u in maart doen op de Canarische Eilanden?

Eén van de meest verwachte seizoenen breekt aan: de lente arriveert op de Canarische Eilanden, hoewel het niet veel verschil maakt, want op deze bestemming wordt de lentesfeer het hele jaar door ervaren. De temperaturen zijn altijd mild en aangenaam, daarom kunt u het beste sandalen dragen om van een dagje strand te genieten terwijl men in andere landen nog dikke truien en winterjassen draagt.

Contenido

De Canarische Eilanden verwelkomen de liefhebbers van zee en strand. Verspreid over de acht eilanden vindt u verschillende plekken waar u kunt surfen en de beste golven kunt pakken. De 'beste' eilanden voor deze dynamische sport zijn Fuerteventura en Lanzarote, met krachtige en lange golven. Ook Gran Canaria en Tenerife, met hun befaamde golven die door kenners zeer worden gewaardeerd, mogen niet worden vergeten, hoewel het waar is dat veel stranden van de Canarische Eilanden golven voor alle niveaus opleveren. 

Surfen op de Canarische Eilanden is een belangrijke attractie geworden voor professionals van het hoogste niveau, die elk jaar naar belangrijke mondiale wedstrijden komen zoals de ASP WQS of het Red Bull Rival kampioenschap. 
 

 

Contenido

Het plezier wordt gemeten in een glimlach, en nog meer als die gedeeld wordt. De Canarische Eilanden herbergen vele parken waar u met uw gezin of met vrienden naartoe kunt: van de waterglijbanen suizen, een orkashow bijwonen of door een stad uit het Wilde Westen slenteren zijn slechts enkele van de vrijetijdsactiviteiten die worden aangeboden. U kunt ook een bezoek brengen aan dierentuinen en aquaria, themaparken zoals Sioux City of het Angry Birds Activity Park, en waterparken zoals het indrukwekkende Siam Park, het grootste in Europa en één van de beste ter wereld.

Contenido

Als de avond valt, heeft de dag nog enkele spectaculaire zonsondergangen voor ons in petto. Plaatsen waar u kunt genieten van een prachtige zonsondergang zijn het strand van Famara (Lanzarote), van grote schoonheid bij eb, La Restinga (El Hierro), vanaf de Mar de las Calmas, of het ongerepte strand van Benijo (Tenerife), het ster van ontelbare fotoreportages.