Wat kunt u in januari doen op de Canarische Eilanden?

Dankzij de altijd warme en aangename temperaturen op de Canarische Eilanden kunt u het jaar goed beginnen door de kou te ontvluchten en te genieten van het strand, de zon en de natuur.

Contenido

Niets is beter dan een duik in kristalhelder water om het jaar met hernieuwde energie te beginnen. Een duik nemen op 1 januari is al een traditie geworden op het strand van Las Canteras in Las Palmas de Gran Canaria en is een populair evenement om het nieuwe jaar in te luiden.

 

Contenido

De Canarische Eilanden kennen een rijke muziekcultuur. Een mooi voorbeeld hiervan is het Internationale Muziekfestival van de Canarische Eilanden, dat de muzikale activiteiten in Europa inluidt. Met meer dan 30 jaar ervaring is het een international referentiepunt voor klassieke muziek, dat in januari en februari orkesten uit de hele wereld samenbrengt, voornamelijk op Gran Canaria en Tenerife.

De concerten worden gehouden in de meest unieke en emblematische gebouwen van de eilanden: het Alfredo Kraus Auditorium op Gran Canaria, genoemd naar de meest internationale Canarische tenor en het Adán Martín Auditorium op Tenerife, ontworpen door de beroemde architect Santiago Calatrava.
 

 

Contenido

Elk van de Canarische Eilanden biedt een grote verscheidenheid aan natuurgebieden om uit te rusten en na de kerst weer op krachten te komen. Vulkanen, oerbossen, paradijselijke stranden met kristalhelder water, zandduinen en de schoonste en helderste hemel van Europa om sterren te kijken, maken de eilanden tot één van de meest waardevolle en spectaculaire ecosystemen ter wereld. Een plek vol energie, perfect om elk moment van het jaar een bezoek te brengen.