Wat kunt u doen in oktober op de Canarische Eilanden?

Terwijl in de rest van Europa de bladeren van de bomen beginnen te vallen, de dagen korter worden en de kou zijn intrede doet, kunt u op de Canarische Eilanden in oktober volop genieten van de zon. Met 10 uur zon per dag en een gemiddelde temperatuur van 26ºC biedt het milde Canarische klimaat alle ruimte om te bepalen hoe u uw tijd wilt doorbrengen: flaneren aan zee, zonnebaden op het strand, wandeltochten maken of een bezoek brengen aan pittoreske dorpjes.

Contenido

Deze maand vindt de Open Fotosub Isla de El Hierro plaats, een prestigieuze wedstrijd voor onderwaterfotografie die al meer dan twee decennia een twintigtal fotografen naar het zeereservaat Punta de La Restinga lokt, om de ongelooflijke zeebodem van een van de beste duiklocaties ter wereld vast te leggen. 

Contenido

Op de Canarische Eilanden vindt ook de viering van de "Dag van de Doden" plaats. Het is de "Noche de Los Finaos", een oude traditie die in vele dorpen op de eilanden in ere is hersteld. De kleintjes gingen van huis tot huis om de heiligen te verzoeken en kregen in ruil daarvoor amandelen, walnoten, vijgen of kastanjes waarmee zij hun route door de buurt beëindigden en naar huis terugkeerden om hun doden te gedenken bij monde van de oudste vrouw van het gezin, die verhalen en anekdotes vertelde terwijl het snoepgoed werd gedeeld. Het feest werd gewoonlijk afgesloten met een dans op straat en een maaltijd van geroosterde kastanjes.

Contenido

In oktober 1492 bereikte Christoffel Columbus Amerika. Maar daarvoor, tijdens zijn ontdekkingsreis, maakte hij een tussenstop op de Canarische Eilanden om op krachten te komen, nieuwe voorraden in te slaan en de uitrusting van zijn schepen te voltooien. Alle details van zijn verblijf en de band tussen het Amerikaanse continent en de Canarische Eilanden worden in het Casa de Colón tentoongesteld. Het is gevestigd in de hoofdstad van La Gomera, San Sebastián, en was ooit een paleis dat als verblijfplaats diende voor de admiraal zelf. Op Gran Canaria zijn de sporen die de zeevaarder heeft nagelaten ondergebracht in een gelijknamig museum, dat oorspronkelijke ruimtes van grote historische waarde bewaart.

 

Contenido

Om de vijf jaar wordt La Gomera volledig versierd ter ere van de Virgen van Guadalupe, die in een maritieme processie onder de klanken van chácaras en tamboerijnen door vissers en een schare mensen wordt meegedragen en die de beeltenis van haar heiligdom in Puntallana naar San Sebastián, de hoofdstad van het eiland, begeleiden. Een tocht die zijn hoogtepunt bereikt met de emotionele intrede van de patroonheilige van het "Eiland van Columbus" in de kerk van de Hemelvaart.