Wat kunt u doen in november op de Canarische Eilanden?

November is de ideale maand voor ontspanning en om de batterijen weer op te laden voordat het kerstfeest begint. Wanneer u in deze periode naar de Canarische Eilanden reist, lijkt de winter ver weg, want dankzij de gemiddelde temperatuur van 24ºC en gemiddeld 9 uur zon per dag kunt u blijven genieten van de zee, het zand en de heldere hemel, ook al is het bijna winter.

Contenido

In het seizoen met de beste golven is november één van de beste maanden om te surfen. De eerste stappen zetten onder begeleiding van professionals is iets waarvan u kunt genieten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken of u al dan niet een plank hebt, want de eilanden bieden talrijke voorzieningen voor liefhebbers van deze sport, waaronder verhuurpunten voor materiaal en uitrusting. 

 

Contenido

Het aangename klimaat van de Canarische Eilanden maakt het mogelijk om in alle rust aan het strand te wandelen en een duik te nemen, al is het eind november. De warme temperaturen nodigen uit tot het ontdekken van de parelwitte, goudkleurige of zwarte zandstranden. Dus als u uw koffer pakt, vergeet dan uw zwemspullen en zonnebrandcrème niet.

 

Contenido

Als u een kaasliefhebber bent, is een bezoek aan Santa María de Guía op Gran Canaria de ontdekking van een lokale lekkernij die vele internationale prijzen heeft gewonnen. In deze tijd van het jaar nemen proeverijen, culinaire evenementen, ambachtslieden en dansen het historische centrum over om dit hoog aangeschreven gastronomische juweel van de Canarische Eilanden onder de aandacht te brengen.