Wat kunt u doen in december op de Canarische Eilanden?

De laatste maand van het jaar verdient het om op de beste manier te worden beleefd, met een afscheid in stijl. December op de Canarische Eilanden wordt gekenmerkt door een warmer kerstfeest dan gewoonlijk, met een gemiddelde temperatuur van 22ºC, feestelijkheden op terrassen in de open lucht, 8 uur zon per dag, concerten onder de sterren en natuurlijk een duik in zee. Het is misschien niet de meest gebruikelijke Kerstmis, maar waarom zou u niet een nieuwe traditie beginnen?

Contenido

Vakantie vieren in de winter betekent niet dat u van de zon moet afzien. Midden december kunnen toeristen in plaats van sneeuwpoppen een indrukwekkende kerststal van zand aantreffen op het strand van Las Canteras (Gran Canaria), één van de mooiste stadsstranden van Europa. Op Tenerife is het mogelijk om het traditionele nachtconcert voor Kerstmis bij te wonen, in de open lucht en aan zee. Een magische avond die is uitgegroeid tot een klassieker van het kerstseizoen.

 

Contenido

Op de Canarische Eilanden bedraagt de verbruiksbelasting slechts 7%, een veel lager tarief dan in de rest van Europa. Het is dus raadzaam de kerstvakantie aan te grijpen om voor gunstige prijzen inkopen te doen in de winkelstraten van de eilanden of op een braderie - die dankzij het mooie weer talrijk zijn in de hoofdsteden - waar u bijzondere geschenken en souvenirs kunt kopen: ambachtelijke producten, Canarische specialiteiten, bijouterieën of aparte en originele accessoires.

 

Contenido

Als u in december naar de Canarische Eilanden reist, kunt u genieten van de typische traktaties en nagerechten uit alle streken en van alle eilanden. En zonder twijfel de meest populaire en degene die niet mag ontbreken op de kersttafel is forel gevuld met gele zoete aardappel en niet te vergeten de Herreño-kaas met amandelen, cagajones van zoete aardappel uit Gran Canaria, Gomeraanse alfajores, mantecados de vino, almendrados palmeros en huisgemaakte turrón, met een lange traditie op een aantal eilanden. 

Contenido

Midden december zijn de Canarische Eilanden de beste plek om te genieten van de Geminiden, één van de helderste sterrenregens van het jaar. Een telescoop is niet nodig, want ze kunnen met het blote oog worden waargenomen. U hoeft alleen maar op een donkere plaats te gaan staan, een bepaalde plaats aan de hemel te observeren en deze enkele minuten vast te houden om ze te ontdekken. En als u dat kunt doen vanaf één van de drie Starlight-reservaten die gevrijwaard zijn van lichtvervuiling, La Palma, Fuerteventura of op de top van Tenerife, zoveel te beter.