Wat kunt u doen in augustus op de Canarische Eilanden?

Een reis naar de Canarische Eilanden in augustus is de oplossing om aan de hitte te ontsnappen. In een periode waarin de meeste Europese landen te kampen hebben met hoge zomertemperaturen, is het mogelijk om op de Canarische archipel te genieten van een mild en aangenaam klimaat. Augustus op de Canarische Eilanden is ongetwijfeld één van de beste maanden om de nachtelijke hemel te bewonderen, nieuwe vrijetijdsbestedingen te ontdekken en de oudste en diepst gewortelde Canarische tradities te leren kennen.

Contenido

Deze maand vindt elk jaar één van de meest spectaculaire weerkundige fenomenen plaats: de Perseïden, die op de Canarische Eilanden gemakkelijk kunnen worden waargenomen vanuit één van de drie Starlight-reservaten, een erkenning die alleen aan gebieden wordt gegund waar men de hemel in zijn zuiverste staat kan zien, zonder de lichtvervuiling die door steden en passerende vliegtuigen wordt veroorzaakt.

 

Contenido

Op warme dagen is de afwezigheid van een zwembad of de zee het laatste wat u wilt. Maar met een mild en aangenaam klimaat zoals dat van de Canarische Eilanden, leent de zon zich niet alleen voor een mooie dag aan het strand, maar kan zij ook de ideale metgezel zijn voor bergtochten of een middagje winkelen.

Contenido

In augustus worden op de Canarische Eilanden talrijke bedevaarten en religieuze feesten gevierd, waaronder de Bajada de la Rama de Agaete (Gran Canaria) ter ere van de Virgen de las Nieves, een massaal feest waarbij de mensen op het ritme van de muziek door het stadje lopen, dansen en met hun takken in de lucht zwaaien tot ze de zee bereiken. Op Tenerife lopen duizenden pelgrims midden in de nacht naar de basiliek van Candelaria om de Virgen de Candelaria, de beschermheilige van de Canarische Eilanden offers te brengen en haar beeltenis te eren. Twee evenementen die passie en traditie verenigen.

Augustus is een maand waarin populaire feesten niet ontbreken: de Vará del Pescao in Arinaga (Gran Canaria) met zijn populaire sardinada, of het eeuwenoude feest Los Corazones de Tejina op Tenerife, enorme structuren met harten die worden vervaardigd met gebak, bloemen en vruchten, zijn slechts enkele van de feestelijke evenementen waarvan u kunt genieten als u op de Canarische Eilanden bent.