Wat biedt mei op de Canarische Eilanden?

De maand mei vormt de brug tussen de lente en de zomer, het jaargetijde bij uitstek om de wandelpaden van de Canarische Eilanden te verkennen, de uitkijkposten te bezoeken en de kleurrijke landschappen te bewonderen. Een perfecte maand om te genieten van de natuur, van de stranden met hun kalme water en van de goede temperaturen op de eilanden van gemiddeld 20ºC. Deze dagen zijn ook ideaal voor liefhebbers van volksfeesten, zoals de romerías die overal op de eilanden worden georganiseerd.

Contenido

Op de Canarische Eilanden vindt u een groot aantal paden waar u het beste uit uw wandelschoenen kunt halen. Paden waarlangs u zich een weg kunt banen door een grote verscheidenheid aan landschappen en contrasten. In slechts enkele kilometers kan de hoogte radicaal veranderen en daarmee ook het landschap, de fauna en de flora die u op de vele routes die aan alle moeilijkheidsgraden zijn aangepast, aantreft.

Contenido

Bloemen zijn het symbool van de lente en in het bijzonder van de Dia de la Cruz, die op 3 mei wordt gevierd. Dit feest is diep geworteld in de archipel, met name in de hoofdstad van Tenerife, Santa Cruz, in de toeristenplaats Puerto de la Cruz en in Santa Cruz de La Palma. De steden zijn versierd met kruisen van prachtige bloemen die langs straten, pleinen, boulevards en hekken worden geplaatst en daarmee bijna kunstwerken worden en in een mooi en vrolijk schouwspel dat elk jaar een prijs ontvangt en waaromheen festiviteiten worden gehouden met dansen, ambachtsmarkten en romerías.

 

Contenido

De Lotus hillebrandii, bekend als het hart van La Palma, is een plant die endemisch is op de Canarische Eilanden en in mei bloeit. En dat op spectaculaire wijze, in de vorm van kleine gele trossen die groeien tussen het dennenbos van het Nationaal Park Caldera de Taburiente op La Palma. Dit natuurgebied, dat door de Unesco is uitgeroepen tot Wereldbiosfeerreservaat, herbergt een grote diversiteit aan dieren- en plantensoorten.

Contenido

Eén van de belangrijkste dagen van de maand en van het jaar is 30 mei, de Dag van de Canarische Eilanden, ter herdenking van de verjaardag van de eerste zitting van het autonome parlement. Een datum die aanleiding geeft tot een veelheid van culturele, folkloristische, sportieve en sociale evenementen op alle eilanden. Een dag om het Canarische gevoel en de Canarische identiteit te rechtvaardigen en het beste excuus om de lekkerste streekgerechten te proeven en te genieten van de muziek van de parrandas en de traditionele dansen waarbij de mensen zich verkleden in de typische klederdracht: het tovenaarskostuum.