Wat biedt juni op de Canarische Eilanden?

Juni is een maand vol feesten van licht en kleur: de magische nacht van San Juan, de bloementapijten die de straten vullen tijdens Corpus Christi, de spectaculaire bloei van de tajinastes... Met de komst van de zomer vullen de eilanden zich met leven en festiviteiten aan zee.

Contenido

De zomerzonnewende wordt ook op de Canarische Eilanden intens beleefd. Tijdens deze magische nacht ontbreekt het niet aan vreugdevuren op de stranden, dansen en vuurwerk in verschillende delen van Tenerife en Gran Canaria, waar vooral de vlam van San Juan "stralend" is. 

Dit feest heeft ook een bijzondere betekenis voor de inwoners van Gran Canaria, want op 24 juni, op de dag van San Juan, viert Las Palmas de Gran Canaria haar Fiestas Fundacionales (Stichtingsfeesten), ter herdenking van haar officiële stichting in 1478. De historische en schilderachtige wijk Vegueta wordt het epicentrum van een groot aantal culturele activiteiten en openluchtvoorstellingen, met als hoogtepunt het indrukwekkende vuurwerk dat vanaf het strand van Las Canteras wordt afgestoken en enkele populaire concerten.
 

Contenido

Corpus Christi is een niet te missen spektakel voor iedereen die de archipel in juni bezoekt. De donderdag van Corpus Christi wordt op de Canarische Eilanden op een heel bijzondere manier gevierd: de straten en pleinen worden gevuld met handgemaakte tapijten van bloemen, beschilderd zand en zaden die het koude asfalt veranderen in een deken van kleurrijke tapijten. 

Het historische centrum van La Orotava op Tenerife is bezaaid met bloemen en kleuren. Het zijn authentieke vergankelijke kunstwerken, gemaakt van bloemblaadjes en zaden in alle kleuren, kleine heideblaadjes of boomschors. Maar wat echt bewondering wekt is het plein van het Ayuntamiento, een enorm tapijt van gekleurd vulkanisch zand dat rechtstreeks uit het Nationaal Park El Teide wordt gehaald. Ga zeker naar het balkon van het stadhuis om dit pronkstuk te aanschouwen, dat in het "Guinness Book of Records" is opgenomen.

 

Contenido

Voordat de zomer begint, breekt één van de meest verbazingwekkende natuurspektakels van de archipel aan: de bloei van de tajinaste, een ware explosie van schoonheid die het Canarische landschap met kleur overspoelt en niemand onverschillig laat.

Deze inheemse plant, bekend als "de trots van Tenerife", die tot drie meter hoog kan worden, besprenkelt het Teide Nationaal Park op elegante wijze met rood. De rode kleur is misschien wel de meest populaire, maar er zijn ook witte en blauwe tajinastes van grote natuurlijke schoonheid die de bezoekers doen duizelen. Het is een delicaat, magisch en uniek spektakel dat de moeite waard is om mee te maken.