Wat biedt juli op de Canarische Eilanden?

Juli is de ideale maand om van het milde klimaat van de Canarische Eilanden te profiteren en aan de hoge temperaturen van de zomermaanden te ontsnappen. Profiteer van de uren daglicht om de schitterende Canarische natuur te ontdekken, de plaatselijke cultuur te leren kennen, te sporten, het ideale strand te vinden of kleine dorpjes vol charme en traditie te bezoeken.

Contenido

Op de Canarische Eilanden doet zich in de maand juli één van de klassieke vakantiedilemma's voor: het strand of de bergen? Om de lange uren daglicht te gebruiken voor wandelingen door de natuur en om de prachtige landschappen te ontdekken die de eilanden te bieden hebben of om te genieten van de zon, het zand en de zee op één van de ontelbare stranden, of het nu stadsstranden zijn met allerlei voorzieningen of afgelegen baaien waar u zich kunt afsluiten van de rest van de wereld? Een groot dilemma met maar één oplossing: het allemaal doen.

 

Contenido

Het eiland La Graciosa, het kleinste en meest oostelijke van de Canarische Eilanden, viert in juli de festiviteiten ter ere van de beschermheilige van de zee met een emotionele zeewaardige processie waarbij alle inwoners zich met lichaam en ziel inzetten. Een evenement waar zo reikhalzend naar wordt uitgekeken als dat in Puerto de la Cruz, de stad op Tenerife waar deze feesten zo intens worden gevierd dat er elk jaar duizenden mensen uit de hele archipel op afkomen. Religieuze vervoering en passie voor de zeevaart in een veelkleurig en vrolijk schip.

 

Contenido

In deze tijd van het jaar waait de passaatwind, die zeer gewaardeerd wordt door zeilers en watersporters, zacht en constant, met een ideale stuwkracht. Zowel amateurs als professionals kunnen met zeil of kite van de golven genieten, want op de eilanden worden in deze tijd van het jaar talrijke grote windsurf- en kitesurfwedstrijden georganiseerd.