Wat biedt april op de Canarische Eilanden?

April is een perfecte maand om naar de Canarische Eilanden te reizen. Afhankelijk van het jaar kan het samenvallen met de paasvakantie, een mooie gelegenheid om de zogenoemde eilanden van de "eeuwige lente" te ontdekken, hoewel het in dit geval een lente is met vrijwel geen regen.

Contenido

De Canarische eilanden behoren tot de beste gebieden ter wereld om walvisachtigen in het wild te observeren, aangezien de eilanden een tussenstop vormen voor 23 verschillende soorten. Van potvissen en walvissen tot grienden en zes verschillende soorten dolfijnen. April is de ideale maand om vinvissen te spotten, een walvissoort die ook wel Edens vinvis of dwergvinvis wordt genoemd, met de donkergrijze kleur en drie prominente vinnen, een geelwitte buik en een opstaande rugvin.

Om deze soorten in het wild te zien hoeft u alleen maar de boten te nemen met het "blauwe boot"-teken; dat zijn de boten die de veiligheid van deze soorten waarborgen. Hoewel het verboden is met de dieren te zwemmen of ze te voederen, is het een onvergetelijke ervaring deze dieren in hun natuurlijke habitat, zo dicht bij de kust, te kunnen bewonderen.

 

Contenido

April is één van de fijnste maanden om van een vakantie op de Canarische Eilanden te genieten, lange, zonnige dagen en een verkoelende duik in de zee. Het kristalheldere water van Caletón Blanco (Lanzarote), het spectaculaire Puertito de Lobos (20 minuten met de boot vanaf Fuerteventura) of Charco del Conde (La Gomera) zijn ideaal om de dag door te brengen met z'n tweeën, met vrienden, met het gezin of zelfs alleen. Er zijn stranden voor iedereen op alle eilanden.

De natuurlijke waterpoelen zijn ook een perfect alternatief voor een duik in de zee en om te "genieten" van de rust en ontspanning van de eilanden. Het zijn net kleine natuurlijke kuuroorden, beschut door de golven. Echte natuurlijke jacuzzi's die u niet mag missen.

 

Contenido

Elk jaar, eind april, en altijd op een zaterdag of zondag, viert La Dehesa (El Hierro) het Fiesta de Los Pastores, een eeuwenoude ceremonie, eenvoudig maar zeer ontroerend, die teruggaat tot 1577, het jaar waarin de herders van Herreno een tempel bouwden voor de Virgen de los Reyes, die tot dat moment in de grot van Caracol of de grot van de Virgen had gestaan. 

De herders herdenken de komst van de Virgen de los Reyes, getooid in hun "palos" in een processie vol symboliek waarin zij vergezeld worden door de klassieke Herreño dansers. Een festiviteit waarbij het vee wordt gezegend en die wordt afgesloten met een maaltijd voor alle aanwezigen.

 

Contenido

De gastronomie en de wijncultuur worden steeds belangrijker op de Canarische Eilanden. Een mooi voorbeeld hiervan is de jaarmarkt Abril mes del vino, die van 1 tot en met 30 april in het dorpje Tegueste in het binnenland van Tenerife wordt georganiseerd. Een "enogastronomische" tentoonstelling die zich jaar na jaar heeft geconsolideerd, en waarmee u de producten van de streek kunt leren kennen, van de lokale keuken kunt proeven tijdens de wijn- en tapasroute of belangrijke bezienswaardigheden kunt bezoeken tijdens de rondleidingen.