Walvissen op de Canarische Eilanden

Walvissen en dolfijnen spotten in de archipel

De rijkdom van de zeebodem van de Canarische Eilanden, de helderheid en de uitstekende temperatuur van het water, met een gemiddelde van 19º C in de winter en 25º C in de zomer, trekken veel zeedieren. Het grote voordeel van de archipel ten opzichte van andere waarnemingsplaatsen is dat veel van deze dieren er permanent leven. Dit zijn de zogenaamde permanente soorten.

Contenido

Dit betekent dat op de Canarische Eilanden bijna 30 verschillende soorten kunnen worden aangetroffen, waaronder blauwe vinvissen en dolfijnen. Hun aanwezigheid is zo algemeen dat de eilanden de belangrijkste plaats in Europa zijn geworden om ze in het wild te observeren. Van deze zoogdieren te kunnen genieten en ze in alle vrijheid te observeren in hun natuurlijke habitat is een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.

Contenido

Op de Canarische Eilanden kunt u wel zes verschillende soorten van deze in het water levende zoogdieren observeren, die tot de intelligentste dieren van de planeet worden gerekend. Voor de eilandbewoners is het heel normaal geworden om bij zonsopgang dolfijnen in zee te zien, vanaf boten of zelfs vanaf sommige punten langs de kust.

Contenido

U vindt de grootste dolfijnensoort in de wereld heel vaak in de wateren van de Canarische Eilanden omdat hij daar permanent leeft. Dit uiterst vriendelijke dier verplaatst zich altijd in groepen en speelt en communiceert met de andere leden van zijn groep. Door hun hoge mate van sociabiliteit is het niet ongebruikelijk dat ze vaak in de buurt van boten komen.

Contenido

De potvis, die tot 20 meter lang kan worden, is één van de grootste zoogdieren ter wereld. Hoewel ze op de Canarische Eilanden kunnen worden aangetroffen, is hun waarneming niet zo gebruikelijk omdat ze de neiging hebben vaak naar beneden te duiken. Bij het zoeken naar voedsel kan hun duik wel 35 minuten duren en een diepte van 3 kilometer bereiken.

Contenido

Het is de meest diverse en gevarieerde familie van walvisachtigen, waaronder de bultrug, één van de gebruikelijke bewoners van de Canarische eilanden, die een lengte tot 16 meter kan bereiken. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan hun bijzondere vorm. Naast hun baleinen hebben ze een zeer karakteristieke bult die hen onderscheidt van andere walvisachtigen.

Contenido

De boten die bevoegd zijn om walvissen en dolfijnen te observeren en waarmee u dolfijnen en walvissen kunt spotten, dragen het label "Blauw Schip", een zegel dat aangeeft dat zij voldoen aan de wetten en voorschriften waarmee een respectvolle omgang met de zeereservaten en de bescherming van de dieren die in de wateren van de Canarische Eilanden leven, worden gewaarborgd.

Contenido

Liefhebbers die walvissen willen spotten in hun natuurlijke habitat, dienen te allen tijde de aanbevelingen op te volgen van de professionals uit de sector op de Canarische Eilanden, die het gedrag van deze zeedieren kennen en u op elk moment van het jaar door de kristalheldere wateren loodsen.