Waarom kiezen topatleten voor het Olympisch Stadion Antonio DomínguezAlfonso?

FACILITEITEN VAN WERELDKLASSE DIE JE IN STAAT STELLEN JE VOLLEDIGE POTENTIEEL TE BEREIKEN

Topsport vereist naast discipline ook eersteklasfaciliteiten die professionele atleten in staat stellen hun volledige potentieel te bereiken. Onder de vele bestaande sportfaciliteiten bevinden zich opde Canarische Eilanden twee atletiekfaciliteiten die zijn gecertificeerd door World Athletics, de internationale certificering die de kwaliteit valideert van sportfaciliteiten die voldoen aan de eisen van de grote internationale competities.

Contenido

Onder de vele bestaande sportfaciliteiten bevinden zich opde Canarische Eilanden twee atletiekfaciliteiten die zijn gecertificeerd door World Athletics, de internationale certificering die de kwaliteit valideert van sportfaciliteiten die voldoen aan de eisen van de grote internationale competities.

In het zuiden van het eiland Tenerife, in de gemeente Arona, bevindt zichhet Olympisch Stadion Antonio DomínguezAlfonso, een sportjuweel dat een referentiepunt is voor professionele en Olympische atleten en waar tal van internationale sportevenementen hebben plaatsgevonden. Vooral in de winter, wanneer de weersomstandigheden in de rest van Spanje en Europa de sportprestaties in gevaar brengen.

Imagen
atletismo-03-desktop
atletismo-03-mobile
Contenido

Het stadion werd geopend in 1969 en heeftplaats voor 7.500 toeschouwers. Het is een iconische locatie geworden voor de internationale atletiekgemeenschap en wordt erkend als een van de beste trainingsfaciliteiten voor atletiek van het land. Het is modern en veelzijdig en beschikt over een perfect grasoppervlak en een ultramoderne tartanpiste, de perfecte omgeving voor professionele atleten om hun prestaties te verbeteren. Daarnaast beschikt het stadion over moderne kracht- en conditiefaciliteiten en herstel- en revalidatieruimtes die voldoen aan de hoogste normen.

Maar wat zijn de belangrijkste kenmerken?

Imagen
Instalaciones Estadio Olímpico Antonio Domínguez
Instalaciones Estadio Olímpico Antonio Domínguez
Contenido

Een atletiekbaan van wereldklasse. Er is een atletiekbaan van 400 meter die is gehomologeerddoor de Koninklijke Spaanse Atletiekfederatie,metRecortan M55-oppervlak dat is gecertificeerd door World Athletics. Dit oppervlak biedt uitstekende demping en energieteruggave, wat essentieel is voor de training van snelheids- en duuratleten.

Gebieden voor springen en werpen. Hier vinden atleten gespecialiseerde gebieden voor springen (verspringen, driespringen en hoogspringen) en werpen (speer, discus en hamer).

Fitnessruimte en fysiotherapieruimte. Wie traint in het Olympisch Stadion Antonio DomínguezAlfonsokan ook gebruikmaken van de volledig uitgeruste fitnessruimte en een fysiotherapieruimte om hun fysieke voorbereiding en herstel te verzorgen.

Contenido

Tal van wereldberoemde atleten hebben dit stadion gekozen voor hun fysieke voorbereiding of om te trainen voor wedstrijden op hoog niveau. De sprinter Marcell Jacobs, bijvoorbeeld, die in Tenerife trainde voor zijn deelname aan de Olympische Spelen van Tokio, waar hij goud won op de 100 meter, waarmee hij Usain Bolt opvolgde en de snelste man ter wereld werd.

Tijdens zijn stageop het eiland zei Jacobs dat ‘het heerlijk is om op volle kracht te trainen in een warm klimaat en wanneer het winter is in Italië kan ik niet wachten om te komen trainen op Tenerife. De pistevan het Olympisch Stadion Antonio DomínguezAlfonso is prachtig, net als alle diensten van de faciliteit’.

Andere atleten die deze faciliteiten een ideale plek vonden om te trainen, zijn de Ethiopische Siffan Hassan, met twee gouden en een bronzen medaille in Tokio, of Björn Koreman, een Nederlands wonderkind datTenerife beschrijft als ‘een paradijs om te trainen’. Ook de Ethiopische langeafstandsloper en winnaar van een gouden medaille in Athene 2004 LemaworkKetema, of de Franse verspringster en winnares van Olympisch goud in Londen 2012 Eloise Lesueur.

En de Spaanse hoogspringster Ruth Beitia, 15-voudig medaillewinnares hoogspringen en winnares van een gouden medaille in Rio 2016, die niet aarzelde om zowel de uitstekende omstandigheden van het stadion als de kwaliteit van het ondersteunend personeel te benadrukken.

Imagen
Atletiek
Atletiek
Contenido

Naast dit stadion zijn er andere Canarische sportfaciliteiten die ook topsporters aantrekken, zoals deCiudad DeportivaGranCanaria of het CentroInsular de Atletismo de Tenerife, dat een uitgebreide aanpak biedt voor de training van topsporters in verschillende sportdisciplines op degehomologeerde piste met acht banenen indoorruimte van 1.600 m2.

De combinatie van uitstekende faciliteiten, een ideaal klimaat en een inspirerende omgeving heeft gerenommeerde atleten aangetrokken, die de Canarische Eilanden een uitzonderlijke plek vinden om hun Olympische en professionele doelen te bereiken.