Waarom de Canarische Eilanden zo geliefd zijn bij golfliefhebbers

Een mekka voor golfers? Vind uit waarom.

Contenido

Golf is een sport die golfers in vervoering brengt en daar zijn vele redenen voor. In de eerste plaats vanwege de uitdaging om goed te leren spelen; er is niets zo verslavend als een bal in slechts vier slagen in een kleine hole 400 meter verderop te kunnen krijgen. Maar het is ook een aantrekkelijke sport omdat je deze buiten beoefent en van het mooie landschap geniet. En omdat het vereiste niveau van concentratie je alle problemen en zorgen doet vergeten; is er niets meer dan de bal, de clubs en de hole. De ervaring is compleet, perfect, onvergetelijk, als het weer goed is, als de faciliteiten van hoge kwaliteit zijn, als de bereikbaarheid van de banen goed is... en dit alles vind je op de banen van de Canarische Eilanden. Daarom is de archipel een waar mekka voor golfliefhebbers, een droomplek om een paar slagen op de green te slaan (met het blauw van de Atlantische Oceaan op de achtergrond).

Contenido

Met het hele jaar door milde temperaturen van gemiddeld zo'n 24ºC hebben de Canarische Eilanden  het beste klimaat ter wereld. Daarnaast valt er weinig regen. Dat betekent dat je in een poloshirt en een bermuda kunt spelen, zelfs als het februari is. Een waar cadeau.

Contenido

Het is onmogelijk om op de Canarische Eilanden te spelen en naar huis terug te keren zonder onvergetelijke vergezichten in je hoofd. Omdat dit geen "normale" golfbanen zijn. Naast de locatie van elke hole, de vegetatie die de greens omringt, moeten we de majestueuze Atlantische Oceaan toevoegen, die vrijwel altijd zichtbaar is als we om ons heen kijken. Wees voorzichtig, want het uitzicht kan voor afleiding zorgen als het erop aankomt de beste slag te maken. Wees gewaarschuwd...

Contenido

Een van de grootste voordelen van golfen op de Canarische Eilanden is de verscheidenheid en de hoeveelheid golfbanen. Zo kan elke speler, ongeacht zijn of haar niveau, de baan kiezen die het best bij zijn vaardigheden past, hoewel je op elke baan met plezier zal spelen omdat de banen zijn ontworpen om amateurs van alle niveaus te laten genieten. En dat kan alleen worden bereikt op banen van deskundige ontwerpers als Severiano Ballesteros, Donald Steel of Dave Thomas.

Contenido

Het is om verschillende redenen gemakkelijk om op de Canarische Eilanden te spelen: de banen zijn gemakkelijk te bereiken; het hotelaanbod is compleet en gevarieerd omdat het een toeristische archipel is; de clubs beschikken over eersteklas voorzieningen en diensten (buggy's, caddies, instructeurs, restaurants, hotels, bars, spa's...). Details die elke golfer waardeert.

Contenido

De Canarische Eilanden zijn inderdaad een paradijs voor golfliefhebbers. Maar een wedstrijd duurt niet de hele dag, dus kan men de vrije tijd tussen de wedstrijden door benutten om andere ervaringen op te doen in de talrijke en gevarieerde toeristische attracties op de eilanden, en dat zijn er heel wat! Stranden en natuurlijke zwembaden, bossen, vulkanische landschappen, diepe ravijnen, moderne steden... Het houdt niet op na de 18e hole.

Contenido

De erkenning die Tenerife heeft gekregen reikt tot de rest van de Canarische Eilanden: het werd in 2020 verkozen als een van de 15 beste golfbestemmingen ter wereld bij de prijsuitreiking van de International Association of Golf Tour Operators (IAGTO) die werden uitgereikt tijdens de laatste editie van de International Golf Travel Market, de grootste professionele beurs voor bestemmingen, agentschappen, touroperators en bedrijven die te maken hebben met golf.