Vulkanische cosmetica

Lava, een uniek Canarisch bestanddeel voor de lichaamsverzorging

Vulkanische aarde kan onze huid vele voordelen bieden. Het bevat gesteenten met zeer gewaardeerde eigenschappen zoals puimsteen, basalt of obsidiaan. Op de Canarische Eilanden worden deze bijzondere materialen gebruikt voor de vervaardiging van verschillende cosmetische producten van vulkanische oorsprong, zoals handgemaakte zeep. Zonder twijfel stralen deze artikelen een onmiskenbare schoonheid uit die gebaseerd is op de natuurlijke charme van de Canarische Eilanden.

00:00
Título
Vulkanische cosmetica
Vídeo
Póster
Producto Canario - Cosmética
Producto Canario - Cosmética
Tipo
Ancho completo
Contenido

De Canarische Eilanden vormen een ideale omgeving voor de natuurlijke vervaardiging van cosmetische producten. Op de eilanden wordt een breed scala schoonheidsproducten ontwikkeld waar mensen enthousiast over zijn na ze ontdekt te hebben. Bovendien zijn deze producten in veel etablissementen te vinden, zodat je ze zelfs tussen de wandelingen door kunt vinden.

Aloë vera, bananen, cactusvijgen, Canarische wijnen... Er zijn vele lokale producten die, met een Atlantische invloed door hun ligging tussen levendige zeestromingen nuttige en doeltreffende bestanddelen vormen voor de vervaardiging van cosmetica voor de lichaamsverzorging.


 

Imagen
Contenido

Bij vulkanische aarde spelen unieke ingrediënten zoals gesteenten van magmatische oorsprong een rol. Puim of puimsteen wordt in de cosmetica gebruikt als scrubs, eeltverwijderaar en zeepingrediënt. Basalt daarentegen is een gesteente dat bestaat uit mineralen zoals ijzer en magnesium. Deze steen kan worden gepolijst voor gebruik in warmtebehandelingen, omdat basalt de warmte goed vasthoudt en weer geleidelijk afgeeft. Deze eigenschap verklaart het gebruik ervan in de sport voor het herstel van blessures of spieraandoeningen.

Contenido

Bij een bezoek aan Canarische Eilanden vind je er unieke schoonheidsproducten zoals gezichtsmaskers en zeep van vulkanisch zand. Deze producten zijn ideaal voor het reinigen, zuiveren en verwijderen van mee-eters en onzuiverheden door middel van een zachte peeling. Cosmetica met vulkanisch zand als bestanddeel duiden altijd op een exfoliërende werking die de droge huid masseert, dode cellen verwijdert en het oppervlak van ons lichaam ver zacht. Alle cosmetische producten van de Canarische Eilanden, ongeacht of ze voor het lichaam of het gezicht worden gebruikt, hebben iets heel bijzonders gemeen: nabijheid, vakmanschap en kwaliteit.


 

Contenido

Het is belangrijk erop te wijzen dat de vulkanische invloed niet alleen tot uiting komt in de gesteenten of de as zelf die voor cosmetisch gebruik worden verwerkt. De Canarische wijnen, die gekenmerkt worden door de invloed van de mineralen waarmee de wijnstokken zich voeden, worden door proevers zelfs omschreven als 'vulkanische wijnen'. 

Op de eilanden zijn wijngaard en vulkaan twee begrippen die onvermijdelijk met elkaar verbonden zijn. Verschillende wijnen en mosten worden gebruikt als ingrediënt in andere producten, of het nu gaat om zouten (gemaakt met wijn) of zepen, shampoos en crèmes (gemaakt op basis van druivenmost of druivenpitolie). In dit laatste geval wordt in de crèmes vaak de vulkanische malvasiadruif uit Lanzarote verwerkt vanwege zijn antioxiderende eigenschappen doe de veroudering van de huid tegengaat.


 

Imagen
Contenido

Het vulkanische landschap van de Canarische Eilanden is aanwezig in cosmetica voor de verzorging en versterking van het lichaam. Op deze unieke plaatsen wordt de Canarische aloë vera gewonnen, groeien wijnstokken en vijgcactussen, waarvan de vruchten en bladeren als bestanddelen voor shampoo en zeep worden gebruikt. Maar dat is nog niet alles: de kameel van het Canarische ras, die al zo’n vijfhonderd jaar in dit vulkanische en agrarische landschap aanwezig is, is ook aanwezig in kamelenmelk. Het is een van de ingrediënten in handgemaakte, originele en unieke zepen en shampoos. Het gebruik van deze cosmetische producten is ongetwijfeld een unieke gewoonte die de Canarische identiteit onthult. Waarom probeer je ze niet?