Voordelen van varen bij de Canarische Eilanden

Een uitstekend klimaat het hele jaar door; goede jachthavens, met prijzen die betaalbaarder zijn dan in andere bestemmingen, en in veel gevallen gelegen in hoofdsteden; talloze vliegverbindingen tussen de eilanden waardoor je de boot kunt verlaten en andere plaatsen kunt bezoeken; en de veiligheid en het gemak van in Europa zijn. Dit zijn slechts enkele van de voordelen die zeilliefhebbers zullen vinden op de Canarische Eilanden.

Contenido

Velen zeggen: "Als je op de Canarische Eilanden leert zeilen, kun je overal ter wereld zeilen!". En dat is waar. Hoewel het zeilen, met name bij de westelijke eilanden, toch wel veeleisend kan zijn vanwege de passaatwinden, moet worden opgemerkt dat de afstanden tussen de eilanden goed hanteerbaar zijn, zozeer zelfs dat het mogelijk is overdag van het ene naar het andere eiland te zeilen dankzij een constante en betrouwbare wind.

Contenido

Óliver Solanas is lid van een familie met een lange traditie in deze sport. Hij woont op de Canarische Eilanden en combineert zeilen met zijn andere passie, surfen. 25 jaar geleden werd Solanas verliefd op de eilanden, kocht een boot en ging aan boord wonen op Fuerteventura. Al snel gaf hij advies aan zeilers die de eilanden bezochten over waar ze onderdelen en reparatieplaatsen konden vinden en wat de beste plekken op de eilanden waren om te bezoeken. Hij werd uitgenodigd om talloze internationale zeilverenigingen te vertegenwoordigen op de archipel en schreef de "Canary Islands Cruising Guide", gepubliceerd door Imray waarvan meer dan 5.000 exemplaren verkocht werden.

Contenido
Contenido

"Elk eiland heeft zijn eigen charme voor de zeiler," legt Solanas uit. "Het Nationaal Park Timanfaya en de erfenis van César Manrique op Lanzarote, de duinen van Fuerteventura, de Teide en Las Cañadas op Tenerife, het culturele erfgoed van La Gomera en La Restinga in El Hierro" zijn enkele van zijn suggesties. "Wat je ook niet mag missen is La Graciosa en de ankerplaats bij het Franse strand, evenals Puerto Tazacorte aan de westkust van La Palma, een route die minder wordt gebruikt. Marina La Gomera is echt authentiek en ook een zeer strategisch punt tussen Tenerife en de westelijke eilanden." Maar, waar je ook naartoe gaat, "het is raadzaam om van tevoren te reserveren zodat je zeker bent van een ligplaats voordat je aankomt".

ID
me-quote-be549766-0a34-420e-b11b-683db85753c3
Cita

Elk eiland heeft zijn eigen charme voor de zeiler.

Autor

Óliver Solanas

Alineación texto
Centro
Contenido
  • De maanden september tot november zijn de beste maanden op de eilanden, maar ook de moeilijkste om een ligplaats te vinden.
  • Van april tot augustus waaien de passaatwinden, waardoor er op de eilanden een constante en soms sterke wind staat, die vooral in de maand juli krachtig kan zijn. Het is belangrijk om de punten op de eilanden te vinden waar deze winden versnellen om de juiste voorzorgsmaatregelen te kunnen nemen tijdens het zeilen.
  • Voordat je op reis gaat, wordt aangeraden direct contact op te nemen met de jachthaven voor actuele informatie en aanbevelingen. Hoewel er steeds meer online boekingsdiensten zijn, is het voor hen onmogelijk om toegang te hebben tot de meest recente updates. Bij de jachthavens weten ze het best welke diensten ze aanbieden en die in de lokale omgeving te vinden zijn.
  • Naast de wind worden de Canarische Eilanden bijna het hele jaar door gekenmerkt door veel zonneschijn, dus het wordt zeer aanbevolen om zonnepanelen te installeren en de zonne-energie te benutten om de accu's aan boord op te laden. En we mogen natuurlijk niet vergeten om ons tegen de zon te beschermen!
  • Naast het ruime aanbod aan jachthavens die de eilanden te bieden hebben, zijn er een aantal idyllische gebieden waar je ‘s nachts voor anker kunt gaan, met name op de meest oostelijk gelegen eilanden. Het is aan te raden om in de dichtstbijzijnde havens informatie te vragen over de diepte, stromingen en zeebodem in deze gebieden, evenals de invloed van de getijden.