Voor het eerst duiken? Hoe en waar maak je je debuut op Lanzarote

Een duikdoop in Lanzarote, wie durft?

Contenido

De Canarische Eilanden zijn een waar paradijs. Als je het zo stelt, zou men kunnen denken dat dit verwijst naar wat er aan de oppervlakte ligt. Het zou zomaar zo kunnen zijn. De prachtige landschappen en het milde klimaat gedurende 12 maanden per jaar, gecombineerd met de gastvrijheid van de inwoners en de kwaliteitsinfrastructuur om de nieuwkomer te verwelkomen, maken dit mogelijk. Maar dit is een understatement. Omhoog kijken naar de heldere hemel en ontdekken wat je in andere delen van de wereld bij het vallen van de avond niet kunt zien, kom je zo dichtbij het paradijs als je je maar voor kunt stellen. En toch is het een understatement. Want je moet ook zien en ervaren wat er onder water is. De zeebodem van de Canarische archipel is een wereld apart, een rijke wereld die het paradijs dat de Canarische Eilanden zijn, compleet maakt. Het maakt niet uit of het je eerste keer hier is. Maak je geen zorgen. Van de onderwaterwereld van de Canarische Eilanden kunt je genieten ongeacht je niveau, zelfs als je een beginner bent. Bijvoorbeeld in Lanzarote vind je talrijke duikcentra waar je je in deze wonderbaarlijke onderwaterwereld kunt onderdompelen.

Contenido

Als er iets is dat Lanzarote aantrekkelijk maakt om te duiken, dan is het wel de temperatuur en de helderheid van het water, met een horizontaal zicht dat kan oplopen tot 30 meter, uitstekende omstandigheden om te genieten van vulkanische landschappen en zeedieren die alleen maar als spectaculair kunnen worden omschreven. En wanneer je uit het water komt, met het aangename weer, dan kan je heerlijk zonnebaden en je duik in de open lucht becommentariëren. Want het duikplezier hoeft niet te eindigen als je de oppervlakte bereikt.

Contenido

Juist deze kenmerken zijn ideaal voor de enorme onderwater-biodiversiteit, een van de grootste op de planeet. De wateren zijn internationaal erkend als een van de beste om te duiken, en je vindt er soorten die je alleen daar aantreft!

Contenido

Waar duiken in Lanzarote? De meest populaire bestemming bij Lanzarote, een van de meest begeerde van de Canarische Eilanden, én een van de beroemdste ter wereld, is het buureiland La Graciosa en de omliggende eilandjes, gelegen ten noorden van Lanzarote. Het heeft het meest uitgestrekte beschermde zeegebied van Europa, waardoor het een ongeëvenaarde diversiteit aan zeefauna herbergt met sensationele zeebodems die unieke schoonheden verbergen in al zijn duikplaatsen (geschikt alle duikniveaus).

Contenido

Wie weet wat daar beneden te ontdekken valt, in die wereld vol contrasten met verschillende diepten en onderwerelden: misschien een scheepswrak, eeuwen geleden gezonken, vol geschiedenis en mysterie? Of muren, grotten en kliffen die het resultaat zijn van vulkaanuitbarstingen miljoenen jaren geleden? Prachtige dieren, uniek in de wereld? Je wordt hier gegarandeerd verrast.

Contenido

Duiken is ongetwijfeld een van de leukste dingen die je op Lanzarote kunt opdoen. En het feit dat je een beginner bent, mag geen probleem zijn. Integendeel. Wie met deze sport wil beginnen vindt een ruim aanbod aan duikscholen en verhuurbedrijven voor duikuitrusting. Altijd onder toezicht van professionals die te allen tijde de veiligheid van de duikers waarborgen. Het spreekt vanzelf dat ook degenen met een gemiddeld of gevorderd niveau hier terecht kunnen om volop van de zeebodem van Lanzarote te genieten.

Contenido

Big Blue Sea Diving Center en Non Stop Divers in Playa Blanca; Aquatis Diving Center in Costa Teguise; Lanzarote Buceo en Timanfaya Sub in Puerto del Carmen; en het Archipiélago Chinijo Diving Centre in La Graciosa zijn de belangrijkste duikcentra waar je veilig aan de slag kunt onder leiding van de meest ervaren professionals.