Valle Gran Rey, tijdelijk toevluchtsoord voor vele Duitsers

De schoonheid van de natuurlijke landschappen, het klimaat en de gastronomie hebben Valle Gran Rey tot de plaats gemaakt die door honderden Duitsers is verkozen om langere tijd op het eiland door te brengen.

Valle Gran Rey is een van de zes gemeenten van La Gomera en tevens een van de belangrijkste toeristische centra van het eiland.

Contenido

Deze zone van het eiland van Columbus is een van de populairste bestemmingen voor degenen die de Canarische Eilanden kiezen als plek om één twee of drie maanden door te brengen, op zoek naar een toevluchtsoord op afstand van het extreme klimaat van de rest van Europa. Met name de aanwezigheid van Duitse bezoekers is opmerkelijk. Ze hebben in Valle Gran Rey een plek ontdekt waar ze langere perioden kunnen doorbrengen te midden van de rust en schoonheid van deze enclave, zonder af te zien van het gezinscomfort dat wordt geboden door de inwonende bevolking, die grotendeels bestaat uit mensen van Duitse afkomst.

 

Contenido

Volgens de krant Der Spiegel zijn dat het goede klimaat, de uitstekende verbindingen en het gevarieerde gastronomische aanbod in de bars en restaurants.

Contenido
Contenido

Valle Gran Rey geniet het uitstekende klimaat van de Canarische Eilanden, met het hele jaar door zachte temperaturen en weinig neerslag. Het is ongetwijfeld een van de belangrijkste redenen waarom sommige Duitse burgers die het eiland bezoeken, er vervolgens hun vakantiebestemming voor langere duur van maken.

Contenido

Valle Gran Rey bezit enkele van de beste stranden op La Gomera. Tot de bekendste en door de Duitsers meest gewaardeerde stranden behoren:

- La Calera, het grootste strand met tal van diensten, waar je kunt genieten van een dag in de zon van de Canarische Eilanden vorozien van alle gemakken.

- Playa del Inglés, iets meer afgelegen maar toch dicht bij bewoonde gebieden en met een geweldige vulkanische omgeving. Een ruig landschap en een bedwelmende omgeving nodigen uit om er te stoppen en de schoonheid te aanschouwen terwijl je geniet van de zo kenmerkende stilte.

-Playa de Vueltas, een gemakkelijk toegankelijke optie waar je met het hele gezin van kunt genieten.

Contenido

De gemeente Valle Gran Rey strekt zich uit vanaf ongeveer 1000 meter boven zeeniveau tot aan de kust, een gebied dat een grote verscheidenheid aan natuurlijke bezienswaardigheden herbergt die liefhebbers van buitenactiviteiten zullen verrukken, zowel in de zee als in de bergen.

Landschapspark van Valle Gran Rey. Dit park vertegenwoordigt een harmonieus landschap van grote schoonheid, waar door de erosie een eigenaardig reliëf is ontstaan met sterke contrasten tussen hellingen en vruchtbare valleien. Het is het laatste toevluchtsoord van een van de meest bedreigde gewervelde dieren ter wereld: de reuzenhagedis van La Gomera, herontdekt in 1999 en waarvoor momenteel een herstelplan in uitvoering is.

Contenido

Nationaal Park Garajonay. In 1986 uitgeroepen tot Werelderfgoed vanwege het unieke karakter en de biologische diversiteit van de laurierbossen, een van de laatste overblijfselen van de subtropische bossen die met de ijstijden bijna overal op aarde zijn verdwenen. Een bezoek aan deze plek is teruggaan in de tijd en een nieuwe dimensie betreden, waar de schoonheid van de flora en fauna de zintuigen overspoelt.

De zeestrook Santiago-Valle Gran Rey. Deze enclave wordt beschouwd als het gebied met de grootste diversiteit aan walvisachtigen in de Europese Unie in verhouding tot haar oppervlakte, met de aanwezigheid van 22 soorten walvisachtigen, van de 28 die in de wateren van de Canarische Eilanden voorkomen. Zeilen over deze wateren is een unieke kans om in contact te komen met enkele van Europa's belangrijkste zeedieren en natuurlijke habitats.

Contenido

- Hotels: er zijn veel mensen die, ondanks een verblijf van langere duur aan het eiland, liever blijven genieten van het comfort en de diensten die dit type accommodatie biedt. Bezoekers vinden hier een breed scala aan hotelaccommodaties.

- Hostels en pensions: voor de actieve bezoekers zijn deze ook zeer talrijk en zowel aan de kust, in de buurt van de belangrijkste stranden, als in berggebieden te vinden.

- Landelijke hotels: deze liggen voornamelijk in de hoger gelegen gebieden van de gemeente, omringd door natuurlijke enclaves voor wie op zoek is naar aangename temperaturen, de nabijheid van de kust en meer privacy.

- Appartementen: deze bevinden zich voornamelijk in de kustgebieden, hoewel ze vrijwel overal in de gemeente te vinden zijn.

- Vakantiewoningen: ideaal voor een langer verblijf, deze bevinden zich, zoals in het vorige geval, zowel in de kustgebieden als in de bergen.

Contenido

Bezoekers mogen de kans niet missen om enkele van de uitstekende traditionele gerechten van La Gomera te proberen, die zowel door de lokale bevolking als door toeristen zeer worden gewaardeerd en deel uitmaken van het culturele erfgoed van het eiland.

Contenido

Een van de bekendste is de almogrote, een paté gemaakt van oude kaas, olie, peper en knoflook, perfect als aperitiefje of als voorgerecht voordat je andere gerechten gaat proeven.

Andere traditionele gerechten van La Gomera zijn een maaltijdsoep van waterkers, escaldón de gofio (gofia in vis-/vleesbouillon) of enkele van de bekende zoetigheden en koekjes waar zoetekauwen verrukt van zullen zijn. 

We mogen ook de wijnen van La Gomera niet vergeten, met hun eigen oorsprongsbenaming, en de verschillende soorten kaas die op het eiland worden gemaakt. Deze kun je proeven en kopen in de verschillende wijnhuizen en kaasmakerijen die de bezoeker tijdens hun verblijf tegenkomt.

Contenido
Contenido

Angela Merkel, Duits bondskanselier van 2005 tot 2021, kent La Gomera al van kinds af aan, omdat haar ouders in de jaren 70 hun zomervakantie op het eiland doorbrachten. In de loop der jaren is dit opnieuw een van de favoriete bestemmingen van de voormalige bondskanselier geworden.

Alweer sinds enkele jaren zijn met Pasen Valle Gran Rey en een van de beroemdste hotels, de Jardín Tecina, de plek die Merkel verkozen heeft om een paar dagen in La Gomera tot rust te komen. De voormalige bondskanselier, een fervent wandelaarster, wandelt veel in het Nationaal Park Garajonay en houdt ervan lokale gerechten te proberen. Haar favoriet is een maaltijdsoep van waterkers. 

Contenido

Casa Efigenia, een vegetarisch restaurant in het hoger gelegen deel van Valle Gran Rey, is ook een van de plaatsen die Merkel heeft bezocht. Het is een restaurant dat wordt bezocht door zowel Duitsers als toeristen van andere nationaliteiten, en dat typische gerechten bereid. Sinds enkele jaren is het ook accommodatie.

Contenido

In deze etablissementen kan de Duitse bezoeker zich thuis voelen en enkele gerechten uit zijn woonplaats proeven of, waarom niet, een levendig gesprek voeren met enkele van zijn landgenoten.

Valle Gran Rey is het ideale toevluchtsoord geworden voor bezoekers die tot rust willen komen en genieten van de natuur, het zachte klimaat en de charmes van een eiland waar de tijd lijkt stil te staan.