Plezier op zee

Ontdek de kusten van de Canarische Eilanden

De stranden van de Canarische archipel vormen zonder twijfel een van de grootste attracties van de eilanden. Met kalm, kristalhelder water, zijn ze veilig en bieden ze allerlei diensten en faciliteiten. Bovendien is het aanbod aan stranden zo gevarieerd dat u tijdens uw vakantie precies vindt wat u zoekt: ontspanning, zon, vertier, rust of een gegarandeerde adrenalinestoot bij het beoefenen van watersporten.

Contenido

Het warme klimaat van de Canarische Eilanden zorgt ervoor dat de watertemperatuur het hele jaar door rond de 20º C ligt, met gemiddelden van 18º C in februari tot 23º C in augustus. Daarom is het altijd verleidelijk om een duik te nemen in het turkooisblauwe water van de zee of de natuurlijke zwembaden, om het hele jaar door te genieten van een verfrissende duik en nieuwe energie op te doen of om te genieten van de spectaculaire zonsondergangen die op de Canarische Eilanden kunnen worden bewonderd.

Contenido

De zachte en constante passaatwinden zijn de oorzaak van de perfecte golven om te surfen aan de kusten van de Canarische Eilanden. En niet alleen om te surfen. De Canarische archipel is ook ideaal voor windsurfen, kitesurfen, peddelsurfen en bodyboarden, waardoor de eilanden regelmatig het toneel zijn van gerenommeerde internationale kampioenschappen.

Contenido

Door de kenmerkende geografie van de Canarische Eilanden en het vulkanische karakter is de zeebodem van de archipel buitengewoon rijk aan zowel fauna als flora. Snorkelen is een belevenis van kleurenexplosies en een ontdekking van de bijzondere vulkanische formaties die duizenden jaren oud zijn. Zij die willen beginnen met snorkelen kunnen allerlei scholen vinden waar zij uitrustingen kunnen huren en bij de planning van hun duiktochten advies en aanbevelingen kunnen krijgen van de beste professionals.   
 

Contenido

In de wateren van de Canarische Eilanden komen in het wild tot 30 soorten walvisachtigen voor. De schone en transparante zeebodem, de rijke flora en fauna en de samenvloeiing van getijden en stromingen maken de Canarische archipel tot een gewaardeerde bestemming voor het observeren van dolfijnen en walvissen in het wild, die hier vaste kolonies hebben.

Contenido

Liefhebbers van avontuur kunnen hun hart ophalen aan de kusten van de Canarische Eilanden: van kajaktochten tot schijnbaar ontoegankelijke grotten en spelonken om in te duiken. Een originele manier om de spectaculaire landschappen van de eilanden te ontdekken en de vulkanische oorsprong van de Canarische Eilanden vanuit een totaal ander perspectief te leren kennen. Een onvergetelijke ervaring.