Hoe telewerkers een community kunnen vormen op de Canarische Eilanden

We kijken naar enkele van de meest actieve digitale communities.

Een van de gemeenschappelijke kenmerken van telewerkers is hun motivatie en interesse om de plaats waar ze tijdelijk verblijven te leren kennen en betrokken te raken bij het leven van de communities die ze bezoeken, zodat ze niet enkel een toeschouwer zijn van de omgeving om hen heen. Kennismaken met de bestaande communities van telewerkers is een gemakkelijke manier om zich snel aan te passen aan de nieuwe bestemming en gemakkelijker te integreren met de lokale bevolking en cultuur.

Contenido

Zich integreren in de gemeenschap is heel gemakkelijk voor telewerkers die besloten hebben om de Canarische Eilanden te bezoeken, want naast de gastvrijheid van de lokale bevolking zijn er talloze digitale communities gecreëerd door en voor telewerkers. We bespreken een aantal van de meest actieve en prominente communities.

Contenido
Imagen
Contenido
Contenido

Repeople biedt ook toegang tot een selectie van hoogwaardige digitale content op haar virtuele platform. Kortom, een project dat de integratie van telewerkers in de reeds bestaande communities op de Canarische Eilanden sterk kan vergemakkelijken.

Repeople is ook een van de platforms die verantwoordelijk is voor de organisatie van https://www.nomadcity.org/ editie Gran Canaria, een van de belangrijkste bijeenkomsten voor digitale nomaden die op de Canarische Eilanden verblijven.

Contenido
Contenido

Tenerife Work and Play is een initiatief van Turismo de Tenerife dat de lokale gemeenschap van digitale nomaden wil stimuleren.

Op de website wordt een "Welcome Pass" voor telewerkers en digitale nomaden aangeboden. Een vooraf geselecteerd pakket met speciale aanbiedingen om te genieten van alle voordelen van wonen en werken op Tenerife: goedkoop vervoer, genieten van de lokale gastronomie, ontspannen op de beste plekken na een zware dag op kantoor of faciliteiten in belastingtechnisch en juridisch advies van lokale bedrijven. 

Op deze manier draagt de welkomstpas bij aan alle voordelen die dit eiland te bieden heeft aan elke remote worker.

Imagen
Contenido

Pueblos Remotos is een initiatief dat voortkomt uit de behoefte om landelijke gebieden nieuw leven in te blazen, een sociaaleconomische impact voor de lokale gemeenschap te genereren door telewerkers aan te trekken en duurzamer toerisme te ontwikkelen.

Het biedt een aantal uitzonderlijke voordelen voor digitale nomaden die op zoek zijn naar een verrijkende, landelijke omgeving waarin ze hun levensstijl kunnen voortzetten. Dit zijn de belangrijkste punten:

 

  • Ekenisvolle verbinding: een authentieke verbinding tussen nomad workers en lokale gemeenschappen wordt vergemakkelijkt. Hier zullen digitale nomaden mensen vinden die hun verlangen delen om aan de vaste regels te ontsnappen en te kiezen voor bewust leven, wat hen in staat stelt om duurzame en verrijkende relaties op te bouwen.
  • Co-creatie en samenwerking: digitale nomaden en lokale bewoners kunnen nieuwe manieren van denken, oplossingen en diensten ontwikkelen die beide partijen en de gemeenschap in het algemeen ten goede komen.
  • Inspirerende omgeving: de unieke combinatie van landelijk en digitaal prikkelt de verbeelding en laat ideeën opkomen in een stimulerende omgeving.
  • Digitale infrastructuur: deze plaatsen streven naar een betrouwbare digitale infrastructuur, waaronder een snelle internetverbinding. Dit is essentieel voor nomad workers om hun werk effectief uit te kunnen voeren en verbonden te blijven met hun klanten en teams over de hele wereld.
  • Culturele diversiteit: door verschillende afgelegen plaatsen te verkennen, krijgen digitale nomaden de kans om zich onder te dompelen in diverse culturen en tradities. Deze verrijkende ervaring kan hun geest openen en hun perspectief op de wereld verbreden.
  • Positieve impact: hun aanwezigheid en actieve deelname aan het lokale leven genereert een positieve impact en stimuleert de economische en culturele groei in de regio.
Contenido

Canary Islands Digital Nomads & Remote Workers is een besloten Facebook-groep met meer dan tienduizend leden. De groep concentreert de belangrijkste informatie voor mensen die zich als telewerker op de Canarische Eilanden hebben gevestigd of van plan zijn dit in de nabije toekomst te doen. 

In deze groep is het heel gebruikelijk dat telewerkers die de archipel als bestemming hebben gekozen, op zoek zijn naar specifieke informatie over de eilanden (bijvoorbeeld waar ze hun kinderen kunnen inschrijven, of er wandelgroepen zijn, hoe ze bepaalde vergunningen of papieren kunnen aanvragen, hoe ze een flat kunnen huren, evenementen, enz.). Omdat het over een grote groep gaat, is het gebruikelijk dat deze telewerkers heel snel antwoord vinden en zich al snel deel voelen van de community nog voordat ze op hun bestemming zijn aangekomen.

Contenido

Gran Canaria Digital Nomads is een andere besloten groep op hetzelfde sociale netwerk, gewijd aan telewerkers die zich op het eiland Gran Canaria hebben gevestigd of op zoek zijn naar informatie over de mogelijkheden van werken op afstand in dit deel van de Canarische archipel. 

Net als in het bovenstaande voorbeeld kunnen remote workers antwoord vinden op allerlei vragen, van vragen over fietsenmakers of sites voor tweedehands winkels tot juridisch advies.

Contenido

Tenerife Remote Workers and Digital Nomads is een Facebook-groep met meer dan 29.000 leden en heeft als doel het leven van digitale nomaden die momenteel op Tenerife wonen te verbeteren door ze te helpen in contact te komen met gelijkgestemden en onderling informatie uit te wisselen over hoe je op afstand kunt werken.

Contenido

Op dezelfde wijze vinden we ook communities voor het eiland Fuerteventura (Fuerteventura Digital Nomads and Expats), voor het eiland Lanzarote (Lanzarote Digital Nomads & Remote Workers) en voor La Palma (La Palma Digital Nomads & Remote Workers Facebook Group). 

Contenido

Diginomads is een app waarmee je in contact kunt komen met andere digitale nomaden op een bepaalde locatie die overeenkomen met jouw specifieke beroepsdoelen en -interesses. Je kunt ook lid worden van thematische chatrooms en samenwerken met andere leden. Een van de belangrijkste voordelen is dat je er telewerkers uit bijna elk beroep kunt tegenkomen, waardoor het makkelijk is om in contact te komen met mensen die jouw doelen en doelstellingen delen.

De Canarische archipel was de oorsprong van DigiNomads, ontwikkeld door Giacomo Bastianelli. Een telewerker die tijdens de confinering naar de archipel overhuisde.

Met deze app is het bijwonen van virtuele evenementen en webinars over specifieke onderwerpen die interessant zijn voor een digitale nomade veel gemakkelijker. De applicatie maakt het ook mogelijk om specifieke communities te creëren, zoals Amarilla Coliving (Tenerife), die zijn eigen netwerkruimte heeft gecreëerd in deze app.

Diginomads kan worden gedownload in versies voor Android- of iOS-telefoons.

Contenido

Sinds 2018 staan de Canarische Eilanden op de radar van de grootste community van digital nomads, toen ze de eilanden opnamen in hun eigen ranglijst van de 4 beste bestemmingen in Europa om naartoe te reizen. De leden van deze groep, die al meerdere weken telewerkten op de archipel, waardeerden het klimaat als een van de belangrijkste redenen om de eilanden als bestemming te kiezen, maar ook de goede luchtverbindingen, de optimale internetverbinding, de beschikbaarheid van coworking-ruimtes om te netwerken, naast vele andere factoren.

Contenido

Wifi Tribe is een ervaring gebaseerd op het opbouwen van een internationale community, waarbij je een land kunt kiezen van waaruit je op afstand kunt werken met 12-25 andere collega's. Ze beschrijven zichzelf als een "slow travel"-groep, die vier tot acht weken in een bepaald land doorbrengt, waar communityleden samen kunnen komen en elkaar kunnen ontmoeten.

Het platform heeft zijn eigen selectieproces dat ontworpen is om de harmonie van de reisgroepen te garanderen. Het bezit een kwaliteitsaccommodatie en biedt aan hier de tijd door te brengen om te wonen en samen te werken met andere leden van de community die voor dezelfde bestemming gekozen hebben.

Contenido

De Canarische Eilanden nemen herhaaldelijk een belangrijke plaats in op Nomadlist, een platform dat gegevens verzamelt van duizenden steden over de hele wereld om een rangschikking aan te bieden op basis van verschillende parameters, zoals kosten van levensonderhoud, temperatuur, klimaat, veiligheid... waarmee je een keuze kunt maken en beslissingen kunt nemen wanneer je besluit waar je als telewerker wilt werken.

Bovendien kun je, dankzij het netwerk van mensen die deel uitmaken van Nomad List, via Slack in contact komen met leden van de community om te chatten of informatie en korte verslagen te ontvangen over je favoriete bestemmingen. Hiermee kan elke telewerker die de Canarische Eilanden als bestemming kiest, informatie uit de eerste hand krijgen over de bestemming. 

Vanwege de vele voordelen die de Canarische Eilanden bieden (klimaat, verbindingen, toegankelijkheid, transport of het gemak om betaalbare accommodatie te vinden), is het heel gebruikelijk om twee van de eilanden van de Canarische archipel terug te vinden in de top 20 van bestemmingen voor telewerkers.

Contenido

Of het nu via bekende internationale communities van telewerkers is of via lokale groepen, deel uitmaken van een groep mensen met dezelfde doelen kan van veel hulp zijn voor een digitale nomade op de Canarische Eilanden.