Hoe beïnvloedt het weer de sportprestaties?

ALS SPORTER MOET JE ER REKENING MEE HOUDEN DAT HET WEER INVLOED HEEFT OP JE PRESTATIES.

Ongeacht de tijd van het jaar waarin je traint, moet je je als sporter bewust zijn van een aantal omstandigheden die jouw prestaties kunnen beïnvloeden.

Contenido

Dit lijdt geen twijfel. Er zijn altijd externe factoren die het werk van een sporter beïnvloeden. Het weer is er één van. Ongeacht het seizoen dat jouw voorkeur heeft en ongeacht of je meer van warm of koud weer houdt, als het op trainen aankomt, moet je als sporter rekening houden met een aantal omstandigheden die jouw prestaties kunnen beïnvloeden.

Hoewel er veel verschillen zijn afhankelijk van de sport en het individu, moet je bij het begin van je voorbereiding om nieuwe doelen te bereiken rekening houden met de temperatuur, vochtigheid of luchtdruk in het gebied waar je gaat trainen.

Hitte en vochtigheid beïnvloeden onze lichamelijke conditie. In extreme omstandigheden kunnen we de overtollige warmte niet goed afvoeren, wat leidt tot duizeligheid, kramp en zelfs extreme uitputting na een dag trainen in een omgeving met hitte.

ID
me-quote-0938aed0-1da9-4bba-93f2-63c83a5e5c67
Cita

Om jouw nieuwe doelen te plannen, moet je rekening houden met de temperatuur, vochtigheid of luchtdruk van het gebied waar je gaat trainen.

Alineación texto
Centro
Contenido

De goede geografische omstandigheden, het ruime sportaanbod en vooral het goede klimaat maken de Canarische Eilanden tot de beste oplossing om een compleet en passend voorseizoen te plannen. Steeds meer sporters kiezen voor de Canarische Eilanden omdat ze hier een zacht en ideaal klimaat vinden dat ze helpt om met regelmaat te trainen. Ongeacht de tijd van het jaar gaat het niet alleen om die altijd moeilijke wintermaanden.

We wijzen er ook op dat een consistente trainingsroutine niet alleen jouw vermogen kan verbeteren, maar ook de kans op blessures kan verminderen. En hoewel een sporter voorbereid moet zijn op ongunstige weersomstandigheden, is het creëren van een omgeving die onze prestaties bevordert en garandeert, meestal synoniem met positieve resultaten.

ID
me-quote-29695b2e-a241-4743-bdbb-c33d91f94166
Cita

Het klimaat maakt de Canarische Eilanden tot de beste bestemming om een compleet en passend voorseizoen te plannen.

Alineación texto
Centro
Contenido

Een voorbeeld hiervan zijn de vele Europese teams die de eilanden hebben gekozen om te trainen voor hun deelname aan de Olympische Spelen zoals Tokio 2020 of Rio 2016, vanwege het zachte klimaat van de Canarische Eilanden, ideaal voor hun voorbereiding op de wedstrijden.

Met 4.800 uur zonlicht per jaar, weinig neerslag en zonder extreme hitte en kou met temperaturen van gemiddeld 23 ºC in de zomer en 19 ºC in de winter zijn de Canarische Eilanden de perfecte bestemming. Want optimale omstandigheden vinden om te trainen mag dan eenvoudig zijn, het is niet zo gemakkelijk om 365 dagen per jaar te kunnen garanderen.