Het nachtleven op de Canarische Eilanden

De nacht op de eilanden van de zon

De Canarische Eilanden zijn een paradijs waar ontspanning en nachtleven perfect samengaan. Een fantastische plek waar u kunt ontsnappen aan de dagelijkse sleur zonder de feesten en het plezier te laten voor wat ze zijn.

Contenido

Een groot aantal centra biedt plaats aan het nachtleven van de eilanden. Op Lanzarote, bijvoorbeeld, springen Puerto del Carmen, Playa Blanca en Costa Teguise eruit, waar u ontelbare plaatsen vindt om iets te gaan drinken. Op Fuerteventura vindt u Corralejo, een hotspot voor het nachtleven in de noordoostelijke hoek van het eiland en Puerto del Rosario. Gran Canaria biedt veel mogelijkheden zoals de hoofdstad, Playa del Inglés en Maspalomas. En over Tenerife gesproken, Puerto de la Cruz en Playa de las Américas zijn 's avonds nog steeds de populairste plaatsen. Zelfs op kleinere, meer afgelegen eilanden zoals La Gomera, La Palma en El Hierro is het mogelijk uitgangsgebieden te vinden.

Contenido

Gastronomie is een belangrijk onderdeel van de Canarische cultuur en dit blijkt uit het ruime aanbod aan restaurants die lokale gerechten serveren. Natuurlijk zijn er ook genoeg gelegenheden waar u kunt genieten van internationale gerechten en zelfs van etablissementen met een prestigieuze Michelin-ster. Of het nu een romantisch avondje met z'n tweeën is of een uitje met vrienden, een diner op de Canarische Eilanden is een uitstekend begin van een onvergetelijke avond.

Contenido

Dankzij de aangename temperaturen en de heldere hemel het hele jaar door, is het gebruikelijk om na het diner op een terras met uitzicht op zee te gaan zitten en de avond voort te zetten. U kunt op verschillende manieren van een drankje genieten, of het nu in een hippe uitgaansgelegenheid aan het strand is of in de rust van een hotel met prachtig uitzicht waar u onder de heldere hemel van Europa naar de sterrenhemel kunt kijken. 

Contenido

Naarmate de nacht vordert, nemen de keuzemogelijkheden toe en wordt de muziek luider en luider. De pubs en discotheken van de Canarische Eilanden blijven het toneel van de meest populaire DJ's van het moment, een fenomeen dat zowel plaatselijke fans als toeristen in vervoering brengt en de gelegenheden vult met een sfeer van feestvieren en waar het altijd druk en gezellig is. Ook liefhebbers van jazz of traditionele Canarische muziek kunnen hun hart ophalen in cafe's, clubs en concertzalen.

Contenido

Dankzij het gunstige belastingstelsel geldt op de Canarische Eilanden een verbruiksbelasting van slechts 7%, een veel lager tarief dan in de rest van Europa, wat zich vertaalt in lage prijzen voor alle vrijetijdsactiviteiten en waardoor u meer kunt genieten voor minder.