Het is een trend: overwinteren op de Canarische Eilanden

De winter doorbrengen op de Canarische Eilanden is een uitzonderlijke optie voor mensen die op zoek zijn naar een vitale rust terwijl ze genieten van aangename temperaturen en mythische landschappen.

Dankzij de geografische ligging en het subtropische klimaat bieden de Canarische Eilanden degenen die op zoek zijn naar een vitale rust een perfecte bestemming om te overwinteren. Veel mensen uit verschillende Europese landen kiezen dan ook voor de archipel om de koude temperaturen te ontvluchten die kenmerkend zijn voor de Europese winter en te genieten van een meer ontspannen levensstijl die talloze mogelijkheden biedt.

Contenido
Contenido

De Canarische Eilanden hebben het beste klimaat ter wereld, met het hele jaar door een gemiddelde temperatuur van 23 graden Celsius, die alleen in de winter wat lager ligt, en heel weinig regen. Hierdoor is het mogelijk de winter opnieuw te ontdekken en er een permanente lente van te maken, zodat je geen ongemakkelijke jassen en dassen meer nodig hebt en de bagage die je meeneemt dus een stuk lichter is.

Bovendien geniet de Canarische archipel van bijna 5000 zonuren per jaar, zodat je de dagen en je vitaliteit meer dan in andere regio's wat langer kunt laten duren.

Contenido

De winter is een van de beste tijden van het jaar om de natuurlijke rijkdom van de eilanden te bewonderen. De vochtigheid bevindt zich in de hoger gelegen gebieden en versterkt de verschillende tinten groen die een groot deel van de natuurlijke gebieden van de archipel kenmerken. Een uitzonderlijke manier om dit seizoen een draai te geven is genieten van de landschappen die de Canarische Eilanden te bieden hebben. De eilanden hebben vier nationale parken (El Teide, Timanfaya, Garajonay en Caldera de Taburiente) waar je van alles kunt zien van grillige vulkanische formaties tot een van de best bewaarde laurierbossen van Europa, met slingerende maar comfortabele paden die de bezoeker meenemen naar een landschap van meer dan 20 miljoen jaar geleden.

 

Contenido

We willen er ook op wijzen dat alle eilanden van de Canarische archipel zijn uitgeroepen tot Biosfeerreservaat, sommige eilanden in hun geheel, zoals La Palma, Lanzarote, La Gomera, El Hierro en Fuerteventura en andere gedeeltelijk (Gran Canaria en Tenerife). Deze benaming identificeert gebieden van wetenschappelijk belang met als doel de biologische en culturele diversiteit te behouden en de economische en sociale ontwikkeling te harmoniseren door de relatie tussen mens en natuur.

Contenido

Voor de liefhebbers van de zee biedt de meer dan 1.500 kilometer lange kustlijn adembenemende kliffen, natuurlijke zwembaden om van te dromen en enkele van de beste stranden van heel Spanje. De zachte temperaturen zijn een reden te meer voor degenen die op elk moment van het jaar een duik in de Atlantische Oceaan willen nemen.

Maar de nostalgici, ofwel degenen die een meer winters landschap missen, kunnen ook genieten van de microklimaten en de geografie van de Canarische Eilanden die prachtige plaatjes opleveren, zoals El Teide of El Roque de los Muchachos volledig bedekt met sneeuw.

Contenido

Een verandering van omgeving hoeft niet alleen een tijdelijke verandering van woonplaats te betekenen. Het levensritme op de Canarische Eilanden is kalm, rustig en bezonnen, en werkt aanstekelijk op de bezoekers die er korte of langere vakantieperiodes, zoals de winter, doorbrengen. Op de eilanden kun je de stress en drukte van de grote steden ontvluchten en het is een geweldige manier is om nieuwe energie op te doen en bewust te kiezen voor een gezondere levensstijl.

Bovendien zijn de gemiddelde kosten van levensonderhoud op de Canarische Eilanden lager dan in de Europese landen, waardoor bezoekers hun budget wat ruimer kunnen opstellen om optimaal te genieten van alles wat we graag doen als we op reis zijn: accommodaties, restaurants, vrije tijd en cultuur.

Contenido

De Canarische Eilanden zijn voor veel bezoekers die niet genoeg tijd hebben om de bestemming in zich op te nemen a priori een onbekende maar bezitten een uitgebreide historische en culturele erfenis, als gevolg van de invloeden van de verschillende beschavingen die zich in de afgelopen eeuwen op de eilanden hebben gevestigd.

Ongeacht welk eiland bezoekers kiezen om te overwinteren, ze vinden er ware juweeltjes op het gebied van architectuur en beeldhouwkunst, musea, culturele centra en bezoekerscentra.

Contenido

Het gastronomische aanbod van de Canarische Eilanden heeft de afgelopen jaren veel aan prestige gewonnen en is op nationaal niveau een referentie geworden, mede dankzij de toekenning van verschillende van de meest gewaardeerde prijzen in de sector, zoals Michelinsterren of Repsol-zonnen. 

Overwinteren op de eilanden is een geweldige kans voor bezoekers om nieuwe smaken te ontdekken via lokale producten, of om nieuwe interpretaties van de keuken van hun eigen land te ontdekken, aangezien er een breed aanbod aan internationale gerechten is.

 

Contenido

Een speciale vermelding verdienen de wijnen van de Canarische archipel, met tien herkomstbenamingen, waarvan er zich vijf in Tenerife bevinden (Abona, La Orotava, Tacoronte-Acentejo, Valle de Güímar e Ycoden-Daute-Isora) en, met de naamsaanduiding van het eiland, een in Gran Canaria, La Gomera, El Hierro, La Palma en Lanzarote). 

De vulkanische aard van de bodem en de perfecte aanpassing van de wijnstokken aan de verschillende microklimaten van de eilanden hebben van de Canarische Eilanden een uitzonderlijk wijnbouwgebied gemaakt. Wat de bezoeker zeker niet mag missen is een bezoek te brengen aan een van de wijnhuizen op de eilanden die rondleidingen en wijnproeverijen aanbieden.

Contenido

Als begeleiding bij het proeven van de wijnen is er niets beters dan enkele van de kazen te proeven die op de Canarische Eilanden worden gemaakt, met unieke kenmerken en drie beschermde oorsprongsbenamingen met specifieke eigenschappen voor wat betreft de kwaliteit. De kazen van de Canarische Eilanden nemen een centrale plaats in de belangrijke nationale en internationale wedstrijden in en zijn de afgelopen jaren talloze met prijzen onderscheiden.

 

Imagen
Quesos Slvr
Quesos Slvr
Contenido

Een uitzonderlijk klimaat, een gevarieerde en verrassende gastronomie, een breed aanbod aan vrijetijds- en culturele activiteiten en de nabijheid van de mensen in een omgeving met verrassende landschappen zijn slechts enkele van de redenen waarom de Canarische Eilanden een perfecte bestemming is om te overwinteren. Bovendien is dankzij het netwerk van directe vluchten met heel Europa aanvliegen eenvoudig en maken de gemeenschappen van buitenlandse inwoners op de archipel het voor bezoekers gemakkelijker om te wennen en zich aan te passen.