Het geruststellende gevoel om over eersteklas nautische diensten te beschikken

De kwaliteit van de nautische diensten voor bootreparatie en -onderhoud vormen deels de reden dat de Canarische Eilanden elk jaar worden bezocht door honderden boten die zich voorbereiden om de Atlantische Oceaan over te steken op hun route naar Amerika. De archipel heeft een belangrijke industrie ontwikkeld met bedrijven en beroepsmensen die gespecialiseerd zijn in nautische werkzaamheden.

Contenido

De Canarische Eilanden staan bekend als een van de beste zeilgebieden ter wereld vanwege de gunstige zeilomstandigheden en het warme en stabiele klimaat het hele jaar door. Bovendien zijn de eilanden vanwege hun strategische ligging in de Atlantische Oceaan een van de meest geconsolideerde zeilroutes tussen Europa en Amerika geworden mede dankzij de passaatwinden die de twee continenten met elkaar verbinden.

Imagen
Marina muelle deportivo. Gran Canaria
Marina muelle deportivo. Gran Canaria
Contenido

De eilanden zijn een natuurlijke aanloophaven, zowel voor het laten uitvoeren van reparaties als voor een goede bevoorrading op weg naar andere bestemmingen. Maar ook om langere perioden aan boord van een boot door te brengen, genietend van de prachtige routes tussen de eilanden. De schipper die de Canarische Eilanden bezoekt, heeft het geruststellende gevoel te weten dat hij hier alles kan vinden wat hij nodig heeft om zijn boot bedrijfsklaar te maken.

Contenido

In de loop der jaren is de sector van nautische diensten en reparaties op de Canarische Eilanden geprofessionaliseerd om aan de groeiende vraag op de archipel te kunnen voldoen. Daarom kunnen de eilanden bogen op een groot aantal prestigieuze jachthavens die eersteklas diensten en professionals aanbieden. Op de betreffende websites wordt nauwkeurig vermeld welke soort service de klant kan vinden en hoe hij contact met kan opnemen om de werkopdracht vast te leggen nog voordat hij in de haven aankomt.

Het is gebruikelijk dat jachthavens rigging-werkzaamheden (reparatie van tuigage), zeilmakerij, elektronica, elektriciteit, droogdok (met alle behandelingen voor de romp van boten) en mechanisch werk aanbieden Het meest gevraagd door bezoekers zijn reparaties aan tuigage en zeilen, de onderdelen van de boot die het meest te lijden hebben tijdens de overtocht. Daarnaast zijn de belangrijkste merken motoren, elektronica en nautische producten via hun officiële diensten op de eilanden te vinden. De grote nautische bedrijven en scheepswerven weten dat de Canarische Eilanden een natuurlijke aanloophaven zijn en een referentie wereldwijd op het gebied van diensten, daarom zijn ze op de eilanden aanwezig via officiële distributeurs.

Contenido

Gran Canaria, Lanzarote en Tenerife zijn de eilanden met het meest complete aanbod op het gebied van diensten en reparaties, de eerste twee eilanden hebben de grootste droogdokken en de benodigde machines om langere en zwaardere boten droog te leggen. Marina de Las Palmas is de jachthaven met de meeste ligplaatsen van alle eilanden. Het is ook een van de jachthavens die de meest complete diensten aanbiedt met een droogdok dat wordt beheerd door het bedrijf Rolnautic vlak bij het strand Las Alcaravaneras. De geografische ligging, in het hart van de stad Las Palmas de Gran Canaria en met een grote haven als economische motor, is doorslaggevend geweest voor deze ontwikkeling. De Puerto de Las Palmas voorziet de jachthaven van andere aanvullende diensten, zoals nautische werkplaatsen waar specifieke roestvrijstalen onderdelen worden gemaakt of hydraulische werkzaamheden worden verricht.

Maar als er iets is dat de Canarische Eilanden tot een concurrentiesterke bestemming maakt, dan is het wel de soepele mobiliteit tussen de eilanden. Als een jachthaven of bedrijf niet in staat is om een dienst te verlenen, zal een team van professionals van een ander eiland binnen een redelijke tijd en tegen een redelijke prijs afreizen om het gevraagde werk uit te voeren. Gespecialiseerde bedrijven ondersteunen elkaar en bieden een netwerk van onderling verbonden faciliteiten en diensten.

Contenido

Lanzarote heeft de afgelopen twee decennia een grote ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van jachthavens met een grote capaciteit, zowel wat betreft het aantal ligplaatsen als de dienstverlening. Marina Rubicón, Puerto Calero en Marina Lanzarote vormen drie strategische punten, verspreid langs de oostkust van het eiland, die het hele jaar door een groot aantal boten kunnen ontvangen.

Marina Lanzarote, in Arrecife, is momenteel het grootste droogdok op de archipel met een oppervlakte van 15.000 vierkante meter, waar onder andere schoonmaak-, antifouling- en lakwerkzaamheden alsook osmosebehandelingen en laswerkzaamheden worden uitgevoerd. Maar het meest opvallende kenmerk van deze haven is dat het de grootste dokkraan of travelift heeft, met een gewicht van 820 ton en een capaciteit om multihulls en superjachten op te tillen.

Contenido

De Canarische Eilanden maken al jaren een voortdurende groei in de sector door om te voldoen aan de veeleisende vraag. In deze lijn zijn er al twee nieuwe projecten in uitvoering, die het brede aanbod van jachthavens en bootreparatiediensten verder aanvullen.
 
Marina Jandía wordt voor Fuerteventura een jachthaven worden waar al jaren om gevraagd is om het nautisch potentieel voor het toerisme dat op dit eiland ontwikkeld kan worden, optimaal te benutten. Het project vindt plaats in Morro Jable, in het zuiden van het eiland, een haven met een visserstraditie gelegen in een ideale enclave als toevlucht en stopplaats tussen de eilanden. De nieuwe haven zal het aantal ligplaatsen voor zowel kleine boten als jachten van 50 meter aanzienlijk vergroten. Het zal ook worden aangevuld met een modern vrijetijdscentrum met winkels en restaurants.

Het tweede project wordt uitgevoerd op Gran Canaria, in concreto in Puerto de Las Palmas. Op een terrein van 20.000 m2 krijgt Las Palmas de Gran Canaria een nieuw droogdok met capaciteit voor superjachten en catamarans, vergelijkbaar met Marina Lanzarote. De faciliteit zal beschikken over twee dokkranen, een travelift van 850 ton en een van 120 ton, evenals twee brede grachten die zijn ontworpen met het oog op de catamaranmarkt.