En wanneer je van het cruiseschip afkomt? Een dagje aan het strand in Las Canteras

Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat staat een van de beste stranden van Gran Canaria tot jouw beschikking, ga je mee op ontdekkingstocht?

Contenido

Wat is er te doen tijdens een dagje aan het strand in Las Canteras? Dit kilometerslange stadsstrand in de hoofdstad van het eiland, Las Palmas de Gran Canaria, heeft heel veel te bieden en ligt ook nog eens heel dicht ligt bij de haven waar de cruiseschepen aanmeren. Plan je dag goed, anders is de kans groot dat je de volgende dag wil terugkomen om verder te genieten van de vele activiteiten die het strand te bieden heeft. Met zwemkleding aan, zonnebrand in de tas en zin om de dag optimaal te benutten, gaan we een dagje naar het strand van Las Canteras, dat volgens de Travellers Choice Beaches awards op de tiende plaats staat van de beste stranden in Spanje en ook wordt beschouwd als een van de beste stadsstranden ter wereld.

Contenido

We beginnen de dag met een aangename wandeling langs de kust wanneer de zon op zijn zwakst is, om de bloedsomloop op gang te brengen en te genieten van het fijne goudkleurige zand en het altijd schone, kalme en kristalheldere water. Beetje bij beetje zien we hoe het strand drukker begint te worden en zich vult met badgasten, surfers, duikers, sporters, gezinnen, bewoners, toeristen, kortom mensen van alle leeftijden die op hun eigen manier willen genieten van de charmes van deze mooie plek. Als we in de stemming zijn, zetten we onze wandeling voort langs de boulevard die parallel loopt aan het zand, waar we allerlei strandtenten aantreffen, tot we het Alfredo Kraus Auditorium bereiken waarvan de omgeving voldoende ruimte biedt om rustig te zitten en de zee te aanschouwen en de bries te voelen of, als dat je voorkeur heeft, te ontspannen op een van de levendige terrassen en cafés.

Contenido

Tijd om te kiezen tussen het eerste terras van de dag met een lekker biertje in de hand, óf voor een surfles in de buurt van het Auditorium, dat altijd levendig is. Er zijn verschillende scholen voor alle niveaus, hoewel het strand van Las Canteras ideaal is voor beginners. Hier verschaffen ze je de nodige uitrusting en helpen ze je op gang om je eerste stappen te zetten op de surfplank, een sport die niet voor niets op de Canarische Eilanden zo populair is.

Contenido

Een beetje snorkelen voor de lunch om je eetlust op te wekken? Zowel ervaren duikers als diegenen die graag hun duikbril opzetten om te snorkelen kunnen op dit strand hun hart ophalen. Las Canteras beschikt over een grote verscheidenheid aan zeeflora en -fauna, waarvan kan worden genoten zonder dat een duik in de diepte nodig is. Maar als je wilt, kun je ook een duikcursus boeken bij een van de nabijgelegen duikscholen.

Contenido

Tijd om als een echte Spanjaard lekker laat te lunchen! In de omgeving van La Puntilla vind je talrijke restaurants met een uitzonderlijk aanbod van verse vis. Alles wat je nodig hebt om lekker uit te rusten en je batterijen op te laden voor een onvergetelijke namiddag. Onderweg moet je beslist even stoppen om het prachtige uitzicht op de zee en de noordkust van het eiland te bewonderen en op veel dagen zie je zelfs de vulkaan de Teide, op het buureiland Tenerife.

Contenido

Tijd voor de siësta! Rust lekker uit terwijl je de aangename zeebries inademt. Sluit je ogen en geniet het hele jaar door van de milde temperaturen van de Canarische Eilanden. Op het strand zijn ligstoelen en parasols te huur voor het nodige gemak. Slaap lekker!

Contenido

Bij eb, en vanaf bepaalde delen van het strand, kun je het water inlopen naar La Barra, een van de hoogtepunten van het gebied. Dit is een natuurlijke rotsachtige barrière die over een afstand van ongeveer twee kilometer parallel aan de kust loopt en het strand over ongeveer 250 meter beschermt tegen de golven en de stromingen. Als je niet het geluk hebben er bij te kunnen, heb je altijd nog de mogelijkheid om er bij laagtij vanaf het zand naar te kijken en van te genieten.

Contenido

Er is ook plaats voor kunst op het strand en aan de levendige boulevard. Mocht je hier rond kerst zijn dan kun je de reusachtige kerststal van zand bewonderen, die internationaal bekend staat en waarbij kunstenaars uit verschillende landen betrokken zijn. Je vindt er ook een aantal muurschilderingen die liefhebbers van stedelijke kunst en instagrammers op zoek naar het perfecte kiekje zullen bekoren. Anderzijds zal je tijdens een wandeling langs de boulevard – het liefst natuurlijk met een ijsje in de hand - ook een aantal beeldhouwwerken ontdekken: Calypso (1998) van Manuel González, Los niños de la barra (1993), van Juan Bordes Caballero, of Mary Sánchez (2005), een levensgroot bronzen beeld van deze zangeres uit de Canarische folklore door Ana Luisa Benítez. De bekendste is echter het standbeeld gewijd aan de tenor Alfredo Kraus, gelegen naast het auditorium dat zijn naam draagt en dat werd ontworpen door Víctor Ochoa Sierra.

Contenido

We sluiten de dag af met een bezoek aan een van de meest bijzondere gebouwen van de stad en het eiland, dat een imposante plek tegenover de zee inneemt aan een uiteinde van het strand van Las Canteras: het Alfredo Kraus Auditorium en Conferentiecentrum van de Canarische Eilanden, ontworpen door de architect Óscar Tusquets. En als je niet op de klok let, dan is de beste manier om de dag af te sluiten het kijken naar de zonsondergang terwijl je op het zand ligt met een boek in de hand. Een aanrader? El lino de los sueños, van Alonso Quesada, een plaatselijke auteur die een ijkpunt was van het Canarische postmodernisme en een van Unamuno's lievelingen. Veel leesplezier.