Een dagje winkelen

Wat kunt u op de Canarische Eilanden kopen en waar?

Veel toeristen komen naar de Canarische Eilanden vanwege de stranden, het beste klimaat ter wereld of de spectaculaire landschappen. En zodra ze hier zijn, ontdekken ze dat de archipel ook één van de beste Europese bestemmingen is om te winkelen.

Contenido

De Canarische Eilanden bieden niet alleen een ruime keuze aan winkels voor elke smaak en elke portemonnee, maar ook een speciaal belastingstelsel dat gunstig is voor de liefhebbers van winkelen, die een paar uur of een paar dagen kunnen uittrekken om allerlei inkopen te doen. Het aanbod is immers zeer ruim en gevarieerd.

Contenido

Winkelen op de Canarische Eilanden is de moeite waard. De archipel kent een speciale belastingregeling, die afwijkt van de rest van Spanje, waardoor de verbruiksbelasting slechts 7% bedraagt, een belastingvoordeel dat zich vertaalt in lagere prijzen voor bijna alle producten. Alle toeristen op de Canarische archipel kunnen van hun reis profiteren door meer en voordeliger in te kopen.

Contenido

Om te gaan winkelen op Tenerife moet u de Calle del Castillo in Santa Cruz de Tenerife opzoeken, een absolute aanrader en één van de populairste en drukstbezochte winkelstraten. Van de Plaza de España tot de Plaza de Weyler biedt deze straat alles wat u nodig heeft: parfumerieën, modezaken en winkels met accessoires, bazaars met elektronica, schoenenwinkels en strategisch gesitueerde cafetaria's om even bij te komen en verder te gaan naar de Calle del Pilar, het gebied waar de meest exclusieve merken gevestigd zijn. In het zuiden bevindt zich het paradijs voor winkelliefhebbers op de Avenida de Las Américas, bekend als de "gouden mijl" van Tenerife, waar commerciële franchises en multimerkenboetieks gevestigd zijn die in hun etalages de meest exclusieve merken voeren.
Eveneens op Tenerife zijn de straat Obispo Rey Redondo (voorheen Calle La Carrera) en de straat die daar parallel aan loopt, Herradores, in La Laguna ideaal om flanerend langs de statige herenhuizen van deze prachtige stad die op de Werelderfgoedlijst staat, winkels en kleine boetiekjes te ontdekken.

Contenido

Als het op Gran Canaria over winkelen gaat, gaat het over de Calle Triana. Deze straat in het hart van het historische centrum van Las Palmas lijkt bijna op een openlucht openlucht winkelcentrum en biedt onderdak aan prachtige winkels, statige gebouwen en cafetaria's. Maar de winkelstraat bij uitstek is ongetwijfeld de Avenida Mesa y López, boordevol winkels, franchises en winkelcentra.

In het zuiden van het eiland ligt de Costa Canaria boulevard in Playa del Inglés, waar u al winkelend en flanerend over de zee uitkijkt.

Liefhebbers van ambachtelijke producten, bijzondere souvenirs en BoHo Chic accessoires kunnen een bezoek brengen aan Calle O'Daly in Santa Cruz de La Palma of aan de Calle Real in San Sebastián de la Gomera met kleine winkeltjes in de zo kenmerkende Canarische huizen. Twee gezellige straatjes waar u rustig kunt slenteren en allerlei geschenken en souvenirs kunt vinden. 

Contenido

De Canarische Eilanden hebben prachtige winkelcentra waar u de grootste keus aan accessoires en nationale en internationale merken kunt vinden, evenals bars, restaurants, bioscopen en ruimten voor kinderen.

De Siam Mall in Adeje (Tenerife), de Biosfera Plaza in Puerto del Carmen (Lanzarote), de Tablero in Maspalomas (Gran Canaria) of Las Rotondas in Puerto del Rosario (Fuerteventura) zijn de populairste.
 

Contenido

Liefhebbers van luxe en exclusieve merken moeten beslist een bezoek brengen aan het winkelcentrum Plaza del Duque, het meest exclusieve winkelcentrum van de Canarische Eilanden. Het ligt in Costa in het zuiden van Tenerife en herbergt boetieks van topmerken als Rolex, Bulgari, Loewe, Armani, Prada, Max Mara en Escada.

 

Contenido

De cosmetische producten op basis van aloë vera zijn van uitzonderlijke kwaliteit, aangezien zij in vulkanische grond worden geteeld en extra veel mineralen bevatten. Daarom zijn ze internationaal vermaard en zijn ze perfect voor huidverzorging of als souvenir van de Canarische Eilanden.

Canarische kunstnijverheid wordt ook zeer gewaardeerd: wie een traditionele Canarische ring, een leuke hoed of een halssnoer van vulkanisch gesteente koopt, neemt een stukje traditie en cultuur van de eilanden mee naar huis.

De sigaren die met de hand worden gemaakt op het eiland La Palma, staan samen met de Cubaanse sigaren bekend als de beste ter wereld. En wat te denken van de amandelkaas van La Palma, een zeer zoete lekkernij, ideaal om mee naar huis te nemen als gastronomisch souvenir, dat bij liefhebbers van zoete lekkernijen in de smaak zal vallen.
 

Contenido


Kunst uit de Canarische Eilanden is ook een goede optie, zowel als souvenir of als origineel geschenk. Van lithografieën van César Manrique of de schilder Néstor Martín-Fernández de la Torre, tot kleine sculpturen gebeeldhouwd in vulkanisch gesteente tot werken van opkomende lokale kunstenaars die te koop zijn in kunstgaleries of bij kraampjes buiten op straat.

ot slot, en om de reis op een goede manier af te sluiten, is er niets beters dan een gastronomisch souvenir van de Canarische Eilanden. De keuken op de eilanden is rijk aan kwaliteitsproducten die niet gemakkelijk in andere delen van de wereld te vinden zijn, zoals de smakelijke mojos canarios, mistela, de kazen, wijnen en typische lekkernijen, de verrukkelijke Ron Arehucas, die op Gran Canaria wordt gemaakt, of de wodka Blat, waarvan beweerd wordt dat het de zuiverste ter wereld is.