De ervaring van werken op afstand vanuit een hotel

Trends als 'workation' worden de beste formule voor telewerkers.

Werken met uitzicht op het zwembad, in een comfortabele en rustige omgeving en met een gemiddelde temperatuur van 23 graden is mogelijk. Werken op afstand vanuit een hotel is een perfecte optie geworden om werk en ontspanning te combineren en de accommodaties op de Canarische Eilanden passen zich aan deze nieuwe trend aan.

Contenido

Nu telewerken een groeiende trend is, verschijnen er steeds meer locaties die een omgeving bieden die aan verschillende behoeften en de infrastructuren voor werken op afstand zijn aangepast. Flexplekken of coworking-ruimtes zijn daarvan de populairste vormen. Er zijn echter ook veel hotels die hebben besloten om deze trend te benutten en hun faciliteiten aan te passen om gasten het gevoel van vakantie te geven zonder op vakantie te zijn. 

 

Contenido

De COVID-19 pandemie heeft de werkpatronen veranderd en veel professionals de mogelijkheid gegeven om zonder al te veel moeite van werkomgeving te veranderen. Hotels bieden telewerkers nu de ruimte die ze nodig hebben om werken op afstand en van het werk loskoppelen mogelijk te maken. 

Met deze nieuwe modaliteit wordt een veilige privé-ruimte geboden waarin mensen zich kunnen concentreren en hun werk kunnen doen, terwijl ze de klant restauratie, schoonmaak van kamers en amusementsmogelijkheden bieden. 

Hotels zijn zich ervan bewust dat een computer en een goede internetverbinding essentiële elementen zijn bij het werken buiten het kantoor, dus passen ze hun faciliteiten aan met glasvezel- of draadloze verbindingen om ervoor te zorgen dat zelfstandigen aan hun verplichtingen kunnen voldoen.

Ze creëren ook nieuwe welkomstruimtes, stroomlijnen check-in/check-out procedures of passen de ruimtes met coworking-diensten aan, waardoor de klantervaring verbetert.

Contenido

 

Bij het zoeken naar een hotel dat de juiste plek kan zijn om werk en vrije tijd te combineren, zijn er een aantal kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden om het verblijf aangenamer te maken. Enkele vereisten waarmee rekening moet worden gehouden zijn:

 

Contenido

Snel internet: een must als je op afstand wilt werken. Het is niet alleen nodig om een uitstekende verbinding in de kamers te hebben maar ook de gemeenschappelijke ruimtes moeten van een goede verbinding zijn voorzien om de ervaring te verrijken. Een snelle verbinding heeft een downloadsnelheid van minimaal 768 kbps en een uploadsnelheid van minimaal 200 kbps of werkt met snelheden van meer dan 100 Mbps.

Contenido

Werk- of vergaderruimtes: soms zal het nodig zijn om te vergaderen met klanten, leveranciers of andere collega's, dus het hotel moet gezamenlijke werk- of vergaderruimtes beschikbaar kunnen stellen voor wie deze nodig heeft.

Contenido

Werkdiensten: het kan nodig zijn om heel gewone kantoortaken zoals het scannen van documenten of het afdrukken van dossiers te verrichten, dus accommodaties die dit soort diensten aanbieden, verbeteren de ervaring van het werken vanuit een hotel.

Contenido

Gemak: werkuren moeten productief zijn en daarvoor heb je meubilair nodig dat geschikt is en aangepast aan de behoeften van het werk. Een groot bureau, goede verlichting en comfortabele stoelen zorgen ervoor dat de werkdag sneller voorbij gaat.

Contenido

Veiligheid en netheid: aspecten zoals hygiëne, netheid en veiligheid zijn onmisbare vereisten bij het kiezen van een plek om te werken en uit te rusten. Hotels die voldoen aan de veiligheids- en hygiëneprotocollen zijn de beste keuze voor de gemoedsrust van de gebruiker.

Contenido

Vrije tijd en amusement: niet alleen het werk is belangrijk. Na een dag intensief werken heb je wat rust en een beetje plezier wel verdiend. Geadviseerd wordt om hotels te zoeken met een ruim aanbod aan buitenactiviteiten zoals surfen, tennis of basketbal, die ook voorzien in een programma met excursies in de natuur of culturele bezoeken.

Contenido

Werken in een natuurlijke en rustige omgeving zijn kenmerken die elke zelfstandige waardeert. Maar de mogelijkheid hebben om te werken zonder vaste werktijden, te genieten van de voordelen van de natuur én van een spectaculair uitzicht op de zee is een onvergetelijke ervaring.

Contenido

De Canarische Eilanden met zijn onovertroffen klimaat, weelderige landschappen en langzame levensstijl zijn een ideale plek om optimaal te profiteren van werken op afstand. De hotels in de archipel passen hun faciliteiten en dienstenaanbod aan de nieuwe eisen van dit soort bezoekers aan, die een kans zien om te werken in vakantieachtige omstandigheden.

De Canarische Eilanden bieden een grote verscheidenheid aan hotels om te voldoen aan de behoeften van telewerkers, die kunnen genieten van een omgeving die is aangepast aan hun werk, maar met het comfort van een groot hotel. Maar dit is niet de enige optie. De eilanden beschikken ook over een ruim aanbod aan coworking- en coliving-ruimtes die kunnen voldoen aan andere soorten behoeften, zoals het gemeenschapsgevoel of de integratie met de bestemming.