De Canarische vitamine D en zijn voordelen

De zon van de Canarische Eilanden is een bron van energie en levert de hoeveelheden vitamine D die je nodig hebt.

De aanwezigheid van zonlicht gedurende meer dan 4000 uur per jaar en de geringe regen zijn enkele van de kenmerken van het klimaat van de Canarische Eilanden, dat als een van de beste ter wereld wordt beschouwd. De zon die het hele jaar door op de eilanden schijnt, is een bron van gezondheid en energie en helpt bij de opname van de vitamine D die het lichaam nodig heeft.

Contenido

Dit is een van de belangrijkste redenen waarom veel Europeanen de Canarische Eilanden kiezen om er langere perioden in de winter door te brengen. Terwijl de winters op het oude continent koud en guur zijn met weinig uren daglicht, geniet de Canarische archipel van lange, zonnige dagen, zodat je kunt genieten van het buitenleven en je weer nieuwe energie kunt opdoen met zachte, aangename temperaturen.

Contenido

Vitamine D heeft verschillende functies in het menselijk lichaam, waaronder de opname van calcium, een mineraal dat essentieel is voor de groei, ontwikkeling en het sterk houden van de botten. Het heeft ook een beschermende functie tegen bepaalde soorten ziekten.

Contenido

De geografie van de Canarische Eilanden biedt talloze mogelijkheden om te zonnen en vitamine D op te nemen, aangepast aan de wensen en voorkeuren van de bezoeker:

Contenido

Stranden. De archipel heeft kilometers verlaten stranden, kleine afgelegen baaien, goed toegankelijke stranden met alle voorzieningen, witte en zwarte stranden en rustige stranden. Van de meer dan 500 stranden op de Canarische Eilanden kun je het hele jaar door genieten en het is slechts een kwestie het strand van jouw voorkeur te kiezen.

Natuurlijke zwembaden. Deze vormen ook een van de attracties van de geografie van de Canarische Eilanden en op alle eilanden treffen we er een grote verscheidenheid van aan. Hun grillige vormen, schoonheid en afgelegen ligging maken sommige zwembaden tot een waar natuurparadijs waar je heerlijk kunt gaan liggen zonnen.

De zee. De Canarische Eilanden beschikken over een groot aanbod aan boottochten om van het ene eiland naar het andere te varen, om walvissen en dolfijnen te bekijken of gewoon om bepaalde delen van de kust te bezoeken. Een korte boottocht is ook een uitstekende gelegenheid voor de bezoekers om zich tegoed te doen aan de energie van de zon.

De bergen. Voor de liefhebbers van de bergen kunnen de vele wandelpaden van de archipel ook een plek zijn om te genieten van de zon en de natuur in al haar pracht.

Contenido

Spa’s. Naast de specifieke behandelingen die de vele spa's bieden, hebben deze etablissementen vaak ook zonneterassen waar je kunt zonnebaden na een ontspannende massage.

Wandelingen bij zonsondergang. De zonsondergangen op de Canarische Eilanden zijn pure magie. Tijdens een wandeling naar een ongelooflijke zonsondergang kijken is een uitstekende manier om te genieten van de laatste uren zonlicht.

Contenido

De archipel staat het hele jaar door garant voor zon en mooi weer, iets wat zowel bewoners als bezoekers erg op prijs stellen. Toch is het beter om enkele aanbevelingen en adviezen in gedachten te houden, zodat deze bron van energie niet schadelijk is voor het lichaam en alleen de gezondheid ten goede komt.

 

Contenido

Vermijd zonnen in de uren midden op de dag. Blootstelling aan de zon wordt afgeraden tussen 12 en 16 uur. De beste tijd om te zonnen is wanneer de zonnestralen indirect invallen, dat wil zeggen vroeg in de ochtend of laat in de middag. 

Drink veel water en wees voorzichtig op bewolkte dagen. Hydratatie van het lichaam is een must voor een goede gezondheid, maar uitdroging is een risico dat niet over het hoofd mag worden gezien als je op de eilanden van de zon geniet. Daarom is het aan te raden om meer water of vloeistof in het algemeen te drinken als je in de zon bent. Op bewolkte dagen kan de huid ook verbranden, omdat ultraviolette stralen gemakkelijk door wolken heen dringen. 

Gebruik van zonnebrandcrèmes voordat je de zon ingaat. Het is belangrijk om altijd producten te gebruiken die wetenschappelijk bewezen en dermatologisch getest zijn. Het is raadzaam om regelmatig zonnebrandcrème aan te brengen en aanbevolen wordt crèmes met een hoge (SPF 30 of 50) of zeer hoge (SPF 50+) beschermingsfactor te gebruiken. Tot slot als je ieder jaar nieuwe zonnebrandcrèmes gebruikt, weet je zeker dat het product effectief is.

Contenido

Bescherm jezelf met lichte kleding, een pet of hoed. Het wordt aangeraden te kiezen voor kleding met lange mouwen, lange pijpen en gesloten kragen om de best mogelijke bescherming te krijgen. Het is ook raadzaam om een hoed, pet of zonnebril te dragen omdat het gezicht, het hoofd en de ogen direct aan de straling van de zon zijn blootgesteld. 

Zoek de schaduw op.. Hoewel het heerlijk is om op de Canarische Eilanden in de zon te liggen, is het om ongelukken te voorkomen belangrijk om jezelf te beschermen door schaduw te zoeken. Hiervoor is een parasol al voldoende of zoek een luifel op om veilig te genieten van een verfrissend drankje.

Contenido

De Canarische Eilanden zijn de ideale omgeving om lange tijd van de zon te genieten en te profiteren van de energie die de eilanden uitstralen en zowel lichaam als geest te verkwikken dankzij de vitamine D.