De Canarische Eilanden: een inspirerende slow-levensstijl voor de telewerker

De sleutels tot het "goede Canarische gevoel": hoe je dit vindt en kunt behouden tijdens je verblijf.

De Canarische Eilanden hebben het beste klimaat ter wereld. Deze omstandigheid gaat echter verder dan alleen aangename temperaturen en een groot aantal zonnige dagen per jaar: dit klimaat zorgt voor meer verbondenheid tussen mensen, een ontspannen levensstijl, een cultuur op straat... kortom: een "goed Canarisch gevoel".

Contenido

De eilanden bieden de mogelijkheid om op een andere manier te leven. De vriendelijke en hartelijke behandeling van de lokale bevolking, die zich bewust is van het paradijs waar ze wonen en dit graag willen delen, heeft een sterke aantrekkingskracht op Europese burgers, die niet aarzelen om vaker de eilanden te bezoeken en er zelfs hun werkplek en tijdelijke verblijfplaats van te maken.

Contenido

In 2008 werd de term Slow Life bedacht door journalist en schrijver Carl Honoré in zijn bestseller "In Praise of Slowness" (Lof der traagheid). In zijn werk denkt Honoré na over de vraag waarom mensen zoveel haast hebben. Waar willen ze snel naartoe en wat missen ze door het hectische leven dat ze leiden? Volgens Honoré is de maatschappij in de fuik van snel en onmiddellijk verstrikt geraakt. In een haastig levensritme. 

Grote Europese steden zoals Madrid, Berlijn of Londen leven in een razend tempo. Haast, spoed en snelheid zijn constanten in het dagelijks stadsleven. De Canarische Eilanden zijn een perfecte omgeving om op ontspannen wijze te leven en te leren onthaasten. Geniet van de dingen die gebeuren, relativeer problemen en verplichtingen, en haal het beste uit wat de eilanden te bieden hebben.

Contenido

Waarderen elke dag het geluk te hebben in een paradijs te wonen: niet iedereen heeft het geluk om dicht bij het strand te wonen en te werken, op loopafstand van grote natuurparken en met zo'n gevarieerd vrijetijdsaanbod als op de Canarische Eilanden.

Contenido

Genieten van de zonuren en de goede temperaturen: de Canarische Eilanden is het meest zuidelijk gelegen stukje Europa en heeft het hele jaar door een warm klimaat met zachte temperaturen. Geniet van meer zonuren dan de rest van Europa (3.000 per jaar) en profiteer van het gemak om de jas thuis te laten ongeacht het seizoen.

De klok als een hulp en niet als een straf beschouwen: tegenwoordig zijn veel zelfstandigen slaaf van de tijd en de klok. Deze visie kan het levensritme van mensen veranderen en het is dus raadzaam om tijd als een kans te zien en niet als een straf.  Op de Canarische Eilanden leeft men minder gehaast en krijgt de tijd zijn plaats die het toekomt. De Canarische manier van leven heeft aandacht voor de persoon naast de verplichtingen en geeft ruimte om van de tijd te genieten en hier niet bang voor te zien.

Contenido

Verplichtingen en plezier combineren: wonen op de Canarische Eilanden neemt de verplichtingen van het werk niet weg, maar het werk combineren met leuke momenten heeft een positieve invloed op de productiviteit en de gemoedstoestand. De archipel biedt bezoekers een grote keus aan amusement voor alle smaken en leeftijden, zonder dat je ver weg hoeft te gaan. 

Genieten van de gastronomische producten die de eilanden te bieden hebben: eten is een van de grootste geneugten van de mens. De Canarische Eilanden hebben een uitstekende gastronomische cultuur met vele gevarieerde producten en gerechten die een toch al unieke ervaring nog intenser maken.

Contenido

Mensen leren kennen: De eilanden zijn een ontmoetingsplaats voor bezoekers van over de hele wereld. Bovendien maakt het vriendelijke, gastvrije en hartelijke karakter van de eilandbewoners de archipel tot een ideale plek om zowel persoonlijke als werkrelaties op te bouwen. Tijd besteden aan het leren kennen van en praten met bezoekers en de lokale bevolking zal niet alleen uw persoonlijkheid maar ook uw beroepskansen aanzienlijk verbeteren.

Op de Canarische Eilanden wonen is wennen aan een manier van leven. Tijd hebben voor jezelf en genieten van de anderen. Het is de natuur, de omgeving en het goede klimaat waarderen. Het is verplichtingen en plezier met elkaar combineren. Het is zich inspannen maar ook genieten. Het is niet bang zijn voor de klok en weten dat alles goed komt. Het is een levensstijl. Het is onthaast leven.