De Canarische Eilanden, een bestemming die zorgt voor je gezondheid

De bries van de passaatwinden, het geluid van de zee, de strandwandelingen en de betrouwbare gezondheidszorg van uitstekende kwaliteit garanderen de gezondheid en het welzijn van degenen die komen genieten van een vitale rust op de eilanden.

Contenido

De Canarische Eilanden zijn een unieke bestemming voor mensen die zich willen ontspannen en hun gezondheid en welzijn willen verbeteren, dankzij de zon, de zee, de frisse lucht, de ontspannen sfeer en de natuurlijke bronnen met therapeutische toepassingen. Al in de 19e eeuw kwamen veel bezoekers op medisch advies naar de eilanden om uit te rusten en nieuwe energie op te doen

Daarnaast is een van de belangrijkste zaken voor een reiziger, vooral als hij of zij een verblijf van langere duur in een ander land plant, ervoor te zorgen dat de nodige gezondheidsdiensten beschikbaar zijn voor het geval medische zorg vereist is. In dit opzicht bieden de Canarische Eilanden hun tijdelijke bezoekers de hoogste kwaliteitsnormen voor wat betreft gezondheidszorg.

Contenido

De meer dan 1.500 kilometer lange kustlijn en meer dan 4.000 zonuren per jaar maken van de archipel een natuurlijk kuuroord, waar de lange dagen met veel zonlicht uitnodigen om je te verkwikken en weer voldoende vitamine D op te nemen na een duik in het kristalheldere water van de Atlantische Oceaan.

Een andere manier om te genieten van de zon van de eilanden en de vele voordelen voor de gezondheid is door een van de zonsondergangen te aanschouwen waar elke bezoeker door geraakt wordt, een uniek schouwspel voor de zintuigen en een ideale manier om afscheid te nemen van de laatste uren van de dag.

Contenido

De Canarische Eilanden bieden de bezoeker een uitgebreid aanbod spa- en wellnesscentra met talloze diensten: verschillende soorten massages, therapieën met natuurlijke elementen en complete hydrotherapiecircuits, perfect om even de stress van je af te laten vallen en je te ontspannen. De Canarische Eilanden hebben zelfs het grootste thalassotherapiecentrum van Europa.

Contenido

Deze therapieën worden sterk aanbevolen als aanvulling op revalidatiebehandelingen, bij reumatische aandoeningen, huid- en botaandoeningen en voor al degenen die zich willen ontdoen van de vermoeidheid van alledag en het hectische levensritme.

Bovendien vinden mensen die de Canarische Eilanden als bestemming voor een lang verblijf kiezen een grote verscheidenheid aan medische instellingen met speciale programma's voor onder andere gewichtsverlies, antiveroudering, esthetische geneeskunde en plastische chirurgie.

Contenido
Contenido

Naast de spectaculaire landschappen aan de kust bieden de Canarische Eilanden de bezoeker de berggebieden om gezonde activiteiten te beoefenen. Een van de meest beoefende activiteiten is wandelen, waarmee je je conditie op peil kunt houden terwijl je de bijzonderheden van de geografie van de Canarische Eilanden kunt bewonderen en frisse lucht ademt.

Wandelen over een van de vele wandelpaden op de Canarische Eilanden is een uitstekende manier om op een gezonde manier opnieuw in contact te komen met de natuur in een unieke omgeving en een unieke ervaring op te doen bij het ontdekken van enkele van de meer dan vierduizend inheemse dier- en plantensoorten.

Contenido
Contenido

Naast alle voordelen van het klimaat en het landschap hebben de Canarische Eilanden een geavanceerd en uitgebreid systeem voor primaire zorgverlening, dat de burgers toegang geeft tot het basisniveau van het openbare gezondheidszorgstelsel van de archipel. Deze zorg wordt verleend via klinieken en gezondheidscentra, waarvan sommige beschikken over eerstehulpafdelingen.

Op het gebied van ziekenhuiszorg hebben de Canarische Eilanden enkele van de beste ziekenhuizen van Spanje, waar hooggekwalificeerde specialisten werken. Het werk dat in deze centra wordt uitgevoerd, heeft verschillende onderscheidingen gekregen. Een van de meest recente was de prijs voor de afdeling Gynaecologie en Verloskunde van het Materno-Infantil de Gran Canaria, dat voor het tweede jaar op rij werd uitgeroepen tot het beste centrum van Spanje. Deze centra bevinden zich meestal in de hoofdsteden van de eilanden en hebben goede verbindingen middels het openbaar vervoer.

 

Contenido

Alle personen uit de Europese Economische Ruimte, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Noorwegen en Liechtenstein die naar de Canarische Eilanden reizen, hebben recht op gratis gezondheidszorg met behulp van de Europese ziekteverzekeringskaart (EHIC).

Bezoekers die van plan zijn om langere tijd op de Canarische Eilanden te verblijven, moeten deze kaart vóór hun reis aanvragen en vooraf informatie inwinnen bij de gezondheidszorgstelsels in hun land van herkomst.

Contenido

Wie particuliere medische zorg nodig heeft op de Canarische Eilanden zal ook geen problemen ondervinden, aangezien de meeste ziektekostenverzekeringen in dergelijke centra worden geaccepteerd. Het is echter raadzaam om de verschillende dekkingen te controleren vóór vertrek. In ieder geval is er ook een ruim aanbod aan speciale verzekeringen voor buitenlanders die kunnen worden afgesloten zodra ze zich op de eilanden gevestigd hebben.

Imagen
faro señor silver
faro señor silver

De Canarische Eilanden zijn de ideale plek om gedurende langere perioden te genieten van gezonde activiteiten, zonder stress en met alle benodigde gezondheidsvoorzieningen.