De beste stranden van La Palma

WIL JE WETEN WAT DE BESTE STRANDEN VAN LA PALMA ZIJN EN WAAROM? HIER IS ONS VOORSTEL

Contenido

La Palma staat vooral bekend om het bergachtige reliëf en de overvloedige vegetatie, waarvan je kunt genieten op wandelpaden met prachtige uitzichten in alle tinten groen. En het beste is dat elke dag van het jaar een goede dag is om buiten te zijn en in contact te komen met deze waardevolle natuur. Het uitgebreide netwerk van wandelpaden die door natuurlijke juweeltjes lopen, zoals het nationaal park Caldera de Taburiente, hebben van het eiland een favoriete bestemming gemaakt voor natuurliefhebbers en wandelaars. Maar net als op de andere Canarische eilanden gaan mensen ook naar La Palma om van de zee te genieten. Je kan er diepzeeduiken en de spectaculaire vulkaanlandschappen van de zeebodembekijken, maar ook verschillende watersporten beoefenen in om het even welke periode van het jaar, of gewoon ontspannen op prachtige zwarte zandstranden die contrasteren met het kristalheldere water (zeer fotogeniek trouwens). La Palma is een paradijs in elke zin van het woord. Niet voor niets wordt het ook wel La Isla Bonita’ (het mooie eiland) genoemd. Laten we de beste stranden eens overlopen: 

Contenido

Gelegen aan de monding van het ravijn van Las Angustias, biedt dit strand met fijn zwart zand en een familiaire sfeer met alle voorzieningen voor vrijetijdsbesteding een kalme zee met transparant water. Het is ook een uitstekende plek om prachtige zonsondergangen te bewonderen.  Het heeft de Blauwe Vlag.

Contenido

Dit strand wordt ook ‘Playa Nueva’ genoemd en ligt aan de voet van de vulkaan Teneguía. Het is ongeveer 300 meter lang en bestaat uit zwart zand, waardoor het de perfecte enclave is voor diegenen die zich willen afzonderen, omdat het in een relatief geïsoleerd en wild uitziend gebied ligt, hoewel het gemakkelijk bereikbaar is met de auto. Het bevindt zich in een landschap van recente lavastromen, het resultaat van de uitbarsting van de vulkaan Teneguía in 1971, en je vindt er natuurlijke zwembaden en een historische thermale bron (de Fuente Santa) die werd bedolven door lava en die wordt gerestaureerd zodat bezoekers ervan kunnen genieten. 

Contenido

Het strand van Puerto Naos is het grootste strand van La Palma. Het ligt in het zuidwesten van het eiland, in het belangrijkste toeristische centrum, en staat bekend om de dienstverlening van hoge kwaliteit en om de Blauwe Vlag die het sinds 2007 heeft. Door de vulkanische oorsprong heeft dit strand fijn zwart zand, maar het behoudt lichte groene tinten dankzij het olivijnstof. Bij zonsondergang is het mogelijk om aan nachtduiken te doen en de zeebodem van La Isla Bonita op een andere manier te ontdekken. Dit strand is momenteel gesloten vanwege de gasuitstoot van de laatste vulkaanuitbarsting op het eiland. Het heeft ook de Blauwe Vlag. 

Contenido

Dit rustige strand met fijn zwart zand ligt aan de voet van een klif en is ideaal om helemaal tot rust te komen. Je komt er gemakkelijk met de auto tot aan de parkeerplaats bovenaan de klif, waar ook een klein terras is om iets te drinken. Opvallend is de vulkanische omgeving, waarvan de kleuren contrasteren met het groen van de bananenplantages die we aan weerszijden van de weg in overvloed vinden. De zonsondergangen vanaf deze kleine baai zijn spectaculair.

Contenido

Bajamar, gelegen in het oosten van La Palma, is een van de meest bezochte stranden door de lokale bevolking gedurende het hele jaar. Het ligt vlakbij Santa Cruz de La Palma en heeft cafés en restaurants op slechts een paar meter afstand.  Dit 700 meter lange zwarte zandstrand is een van de beste plekken op het eiland om de zonsopgang te bekijken. Het heeft ook de Blauwe Vlag. Zijn er nog betere manieren om aan je vakantie te beginnen? 

 

Contenido

In Los Cancajos, ook dicht bij Santa Cruz de La Palma, contrasteert de diepblauwe zee met een strand met zwart zand en zwarte rotsformaties. Een weidse ruimte waar je nooit genoeg van zult krijgen, alsof je op een andere planeet bent. Het strand is een baai die wordt beschermd door een golfbreker van vulkanisch gesteente met rustig water het hele jaar door en zeer rijk is. Het heeft ook de Blauwe Vlag. 

Contenido

Op dit strand vind je de volledige betoverende essentie van Isla Bonita: bergen, wandelpaden, lava, oceaan en vegetatie. Het donkere vulkanische zand dat tevoorschijn komt aan de voet van een spectaculaire klif, dat nog beter tot zijn recht komt door het blauw van de zee, geeft deze enclave een wilde, bijna mysterieuze uitstraling. Gewoonweg spectaculair. Op dit strand is uiterste voorzichtigheid geboden vanwege de continu sterke stromingen en golven

Contenido

De baai is omgeven door spectaculaire natuur waardoor het de ideale plek is om met het hele gezin te genieten van een dagje strand. Het strand van Charco Verde, 150 meter lang en omgeven door kliffen en bananenplantages, heeft een kalme zee waardoor ook kinderen zich in dit deel van het eiland kunnen vermaken. Het is gemakkelijk bereikbaar via de weg en je vindt er alle diensten die nodig zijn om je hoofd helemaal leeg te maken en optimaal van je vakantie te genieten. Het heeft ook de Blauwe Vlag. 

Contenido

... Houd bij het surfen rekening met het volgende

In de winter kiezen surfers vaak voor het strand van Nogales. 

... Houd bij het nemen van een duik rekening met het volgende: 

De stranden in het zuiden van het eiland zijn beter geschikt om te zwemmen. Ze bieden echter allemaal een prachtige en zeer rustige omgeving. Een echt paradijs om je hoofd helemaal los te maken... en te genieten!