LAATSTE NIEUWS |

 Coronavirus (Covid-19)

De beste plaatsen om de sterrenregen in La Gomera te aanschouwen

Den minimale lysforurening giver dig mulighed for at nyde en ekstraordinær klar himmel

Contenido

Het eiland La Gomera is een magische plek waar u overdag met een grote verscheidenheid aan activiteiten kunt genieten van de natuur. Maar als de zon ondergaat, gaat het natuurspektakel door en kunt u dankzij de heldere hemel de onmetelijkheid van het heelal op een geweldige manier aanschouwen. 

De schoonheid van de sterrenhemel op het eiland La Gomera is vanuit elke hoek van het eiland te bewonderen; het volstaat om iets buiten de bevolkte gebieden te gaan om van een oneindige sterrenhemel te kunnen genieten. Er zijn echter bepaalde plekken die door hun geringe lichtvervuiling ideaal zijn om van deze nachtelijke activiteit te genieten, het firmament in al zijn pracht te aanschouwen en de mooiste foto's van de sterrenhemel te maken. 

Bekijk de beste plaatsen om op La Gomera sterren te kijken. 
 

Contenido

1.  De immensiteit van de sterrenhemel vanaf Alto de Garajonay

De Alto de Garajonay is het hoogste punt van het eiland op 1.487 meter boven zeeniveau en zonder twijfel de beste plek op La Gomera om sterren te kijken. De ligging, ver van de bewoonde gebieden en midden in het Nationaal Park Garajonay, betekent dat er in dit gebied geen lichtvervuiling is en absolute duisternis heerst. 

Het beste jaargetijde om vanaf deze plek sterren te kijken is in de zomer, want op de dagen dat de hemel volkomen helder is, krijgt u een volledig panoramisch beeld van het hele firmament.
Het gebied kan worden bereikt via een reeks korte en gemakkelijk begaanbare voetpaden, waardoor het 's nachts gemakkelijker toegankelijk is. 

Contenido

2. Uitkijkpunten naar de hemel

Overdag bieden de uitkijkpunten van La Gomera de bezoekers de beste uitzichten op de imposante geografie van het eiland, die wordt gekenmerkt door diepe ravijnen. 's Nachts vormen de meeste uitkijkpunten op het eiland een ideale plek om van de schoonheid van de sterrenhemel te genieten. 

De Mirador del Santo in de plaats Valle Gran Rey in de streek Arure is ongetwijfeld de meest ideale plaats om het firmament te fotograferen. Dit uitkijkpunt bevindt zich op slechts enkele meters van de toegangsweg en door zijn ligging is er nauwelijks sprake van lichtvervuiling.

Het uitkijkpunt Mirador de los Roques is een andere belangrijke plek om sterren te kijken. Dit uitzichtpunt, dat aan de rand van het Nationaal Park Garajonay ligt, is tamelijk ver van het dorpje verwijderd, zodat er in het geheel geen lichtvervuiling is. Van hieruit ziet u onder de sterrenhemel het imposante silhouet van de Roque de Agando, voor liefhebbers van nachtfotografie wellicht één van de meest iconische ansichtkaarten van het eiland. 

Vlakbij dit gebied ligt het uitkijkpunt Morro de Agando, een platform op de top van de heuvels rond het natuurmonument Roques, vanwaar u 's nachts een ander perspectief op de omgeving krijgt. Dit uitkijkpunt kan vanaf de parkeerplaats worden bereikt via een 15 minuten lang, niet al te moeilijk begaanbaar wandelpad. 
 

Contenido

3. Observeer de sterrenhemel aan de kust

De stranden in het zuiden van het eiland La Gomera zijn dankzij de weersomstandigheden in het gebied, die op de meeste dagen van het jaar een heldere hemel garanderen, op elk moment van het jaar een ideale plek om de sterrenhemel te observeren.

Aan de zuidkust van La Gomera vindt u verschillende ongerepte stranden zonder kunstlicht, vanwaar u zodra de zon ondergaat miljoenen sterren aan de hemel kunt bewonderen. Aan stranden als Iguala, Oroja of Ereses kunt u volop van deze ervaring genieten. Dit zijn echter stranden die alleen over zee of via voetpaden kunnen worden bereikt. 

Er zijn echter andere stranden waar u ook van de nachtelijke hemel kunt genieten en die veel gemakkelijker toegankelijk zijn. 

Playa del Inglés, in de gemeente Valle Gran Rey, is het bekendste strand van de plaats om sterren te observeren. Dit strand dat op slechts vijf minuten lopen van de wijk La Playa ligt, heeft ondanks de nabijheid van lantaarnpalen en huizen weinig lichtvervuiling.
Van hieruit kunt u liggend op het zwarte zand dat de warmte van de zon nog vasthoudt de sterren bestuderen terwijl u luistert naar de golven die tegen de kust slaan. 

In de plaats San Sebastián vinden we het zogenaamde Playa del Medio. Dit is een strand met "kiezelstenen" dat over de weg bereikbaar is vanaf Playa de Santiago en dat, door de afstand tot de bebouwde kom één van de best toegankelijke stranden van het eiland is om sterren te kijken.